Dolfijnen zijn hele intrigerende en mooie zoogdieren. Ze zijn intelligent maar ook heel sociaal. Ze leven in groepen en jagen met de groep op vissen. De kuddes dolfijnen die regelmatig dicht bij de Mexicaanse kust zwemmen zijn geliefd als toeristische attractie. In deze video zie je verschillende boten met toeristen die hopen een glimp op te vangen van vrolijk dartelende dolfijnen.

Op de dag dat deze Nederlandse toeristen een kijkje kwamen nemen hadden ze geluk: de dolfijnen waren aan het springen en ze kwamen heel dicht in de buurt van de boot. Maar toen, kwam er één wel erg dichtbij…

In bovenstaande video kun je zien dat één dolfijn iets te enthousiast de verkeerde richting nam, en vervolgens in de boot van de Nederlandse toeristen terecht kwam. En dat was schrikken, niet alleen voor de dolfijn maar ook voor de toeristen. Want, zo’n spartelende dolfijn is plotseling wat minder schattig zo heel erg dichtbij. Je pakt hem niet zomaar op om hem terug in het water te gooien. Daarvoor is hij te zwaar, zijn de vinnen te scherp en is het dier zelf teveel in paniek.

Gelukkig had de leiding van één van de andere bootjes ervaring met vissen en dolfijnen. Hij wist precies hoe hij de dolfijn moest aanpakken. 

Bron: ongeloofelijk.co

Anderen lezen ook:  Duikje Vinkeveen, zandeiland 4