Duikcentrum DiveSenses in Breda is gelegen op een unieke locatie in Nederland. Door het bijzonder goede zicht van de Galderse Meren kunnen zowel zwembad- als buitenwaterduiken op locatie worden gemaakt. Eigenaar Petra van Beuningen: «Een geweldige sensatie voor al jouw zintuigen.»

DiveSenses biedt alle faciliteiten dat een duikcentrum kan bieden? Klopt! Opleidingen, duikevenementen en verhuur materiaal. Op de locatie Galderse Meren geeft de showroom, die ook als leslokaal wordt gebruikt, duikers de mogelijkheid kennis te maken met het uitgebreide scala aan het Total Diving System. DiveSenses biedt duikers de mogelijkheid eerst de duikmaterialen uit te proberen en te testen, zodat zij een juiste keuze kunnen maken voor het aanschaffen van hun eigen duikmateriaal.

Welke opleidingen verzorgen jullie?

De recreatieve opleidingen van PADI en SSI. De professionele opleidingen worden gegeven volgens het SSI-systeem, zowel op recreatief niveau als ook op Extended Range niveau. De technische opleidingen van SSI bieden de duiker de gelegenheid veilig te leren duiken tot een diepte van 60 meter.

De beginnersopleiding is de start van het duiken voor alle duikers. Dit is daarom ook de meest populaire opleiding.

Bij DiveSenses haal je je duikbrevet door drie volledige dagen in het water bezig te zijn. Omdat zwembad en buitenwater nagenoeg op één locatie gevestigd zijn, verliezen we geen tijd met reizen.

Zelf lig je ook graag in het water.

Lesgeven maakt voor mij dat ik mijn passie kan overbrengen op de duiker. Het zweven onder water, het genieten en tot rust komen. Dat is voor de duikers een unieke ervaring en ook voor mij als instructeur heerlijk.

Anderen lezen ook:  Oogstrelend, Oostpunt van Curaçao

Een van mijn grootste passies is fotograferen. Regelmatig duik ik met opleidingen mee en fotografeer dan graag. Doordat ik mezelf ook regelmatig blijf ontwikkelen, ervaar ik ook hoe het is om weer cursist te zijn. Dit is zeer belangrijk voor elke duikinstructeur, om je te kunnen inleven in de cursisten.

Zelf ben ik dit jaar Instructor Trainer geworden in het technisch duiken, zodat ook onze instructeurs zich hier verder in kunnen ontwikkelen.

De opleidingsduiken vinden dus op dezelfde locatie plaats?

De zwembadduiken doen we in het zwembad of in het ondiepe gedeelte van de Galderse Meren. Tien minuten van de locatie Galderse Meren bevindt zich camping Liesbos.

Daar hebben we het zwembad 24 uur tot onze beschikking. In de winter maken we veel gebruik van de indoorduikfaciliteiten in België en Duitsland. De buitenwaterduiken maken we in de Galderse Meren.

Wat maakt DiveSenses uniek?

Persoonlijke aandacht van professionele instructeurs. De beginnersopleidingen van DiveSenses worden privé gegeven. Elke instructeur heeft maximaal twee cursisten in zijn of haar opleiding.

Onze cursussen  vinden overdag plaats. We starten om 09.00 uur en zijn rond 17.00 uur klaar. Opleidingen worden elke dag ingepland en gaan altijd door.

Heb je nog leuke toekomstplannen?

De droom om ook uit te breiden naar het buitenland, gaat werkelijkheid worden. DiveSenses zal in 2020 opleidingen aanbieden in België. In de komende jaren wordt verdere samenwerking gezocht met duikcentra in de tropische delen van onze mooie aarde.

Duikcentrum DiveSenses

Opleidingen: PADI, SSI

Faciliteiten: verhuur, leslokaal, showroom

Website: www.divesenses.nl