Ontsnap aan de dagelijkse routine, snorkel en duik tussen de bergen. Met een huisrif op een steenworp afstand en slechts enkele minuten verwijderd van de bekendste duikplekken van Dahab zit je goed bij Daniela Hotel & Diving Dahab.

Familiebedrijf

Daniela Hotel & Diving Dahab is al twintig jaar een zeer gewaardeerd duikhotel op het Sinaï-schiereiland, en een van de weinige overgebleven familiebedrijven. Van hieruit begeleiden de medewerkers je graag naar alle schoonheid die te ontdekken valt in Dahab’s onderwaterwereld.

Hoe is dit bedrijf ontstaan en waarom op deze locatie?

Tijdens een rondreis door het Sinaï-schiereiland in 1991 zagen Khaled en Daniela deze plek en werden op slag verliefd op het rif, de bergen, de oneindige kleuren blauw en de rust. Dahab was destijds nog geïsoleerd van de rest van de wereld met een prachtig bedoeïenendorp en slechts een beperkt aantal plekken waar de avontuurlijke reiziger terechtkon.

Waar Daniela Hotel & Diving Dahab zich vandaag de dag bevindt, was geen geasfalteerde weg, er was geen stromend water en geen elektriciteit. Maar het dorp had het mooiste huisrif waar Daniela de hele dag non-stop aan het snorkelen was.

Zo begonnen Khaled en Daniela aan een nieuw en baanbrekend avontuur. Stap voor stap hebben ze dit bedrijf opgebouwd met de hulp van hun kinderen Hala  en Karimom. In december 1999 was de opening.

Dahab

Wat voor soort faciliteiten bieden het duikcentrum en het resort?

Daniela Diving Center is een PADI 5-sterren duikresort en is slechts enkele minuten verwijderd van de beroemdste duikplekken van Dahab. Het biedt onder andere:

 • een huisrif pal voor het duikcentrum;
 • snorkelen voor niet-duikers;
 • kinderduiken en cursussen vanaf 8 jaar;
 • begeleide duiken;
 • vervoer naar de beste locaties van Dahab;
 • kleine begeleide groepen;
 • overnachten in het Daniela Hotel;
 • professioneel en vriendelijk team;
 • privégidsen en cursussen;
 • nacht- en ochtendduiken;
 • nachtelijke duiksafari’s en excursies.

Het resort is ideaal voor koppels, gezinnen, duiken met kinderen, duikclubs en groepen.

Dahab

Welke duikcursussen geven jullie?

Van recreatief duiken tot PADI Divemaster, technische duikcursussen IANTD tot Trimix duiker en technische instructeur cursussen tot Normoxic Instructor. We bieden verder duiken voor mensen met een handicap en cursussen voor mensen met een handicap (IHAD).

Anderen lezen ook:  Wasroos nieuw aan de Noordzeekust

Wat voor soort recreatieve duiken bieden jullie aan?

Duiken in Dahab bestaat voornamelijk uit kantduiken. We hebben een paar boten die we dagelijks gebruiken om naar Gabr El Bint te gaan en het prachtige duikgebied in het nationale park van Nabq ,dat tussen Dahab en Sharm El Sheikh ligt.

We gebruiken kamelen om ons te vervoeren; zij dragen onze uitrusting naar het Nationaal Park Ras Abou Galloum, waar we de dag doorbrengen en eten met een bedoeïenenfamilie.

Ons huisrif bestaat uit een riftafel van 60 tot 100 meter lang en heeft 2 lagunen aan elk uiteinde met een maximale diepte van 3 meter die op elk moment van de dag toegankelijk zijn. We hebben ons rif twintig jaar kunnen behouden en we hopen dit nog vele jaren te blijven doen.

Om toegang te krijgen tot de drop-off, hebben we vloed nodig. De drop-off daalt tot 12 à 15 meter.

Dahab

Wat zijn de bekendste recreatieve duikstekken in Dahab?

The Canyon is een open scheur met een ingang op 20 meter. Op 54 meter diepte is er een uitgang, toegankelijk voor de technische duikers. Op het laagste deel van de Canyon is er een gesloten grot, waar het lichtspel verbluffend is.

Binnen heb je gezelschap van honderden glasvissen en op de terugweg kun je ​​octopussen, steenvissen en schorpioenvissen tegenkomen, som ook een schildpad.

The Bells en The Blue Hole

We zetten onze uitrusting op in een van de kleine restaurants bij The Blue Hole, we lopen ongeveer 100 meter omhoog om de ingang van The Bells te bereiken. De Bells is een verticale kloof. Op 26 meter is er een kleine boog die we doorkruisen om een ​​diepte van 30 meter te bereiken.

We drijven dan richting The Blue Hole; een indrukwekkende drop-off die wel 250 meter bereikt.

Dahab

Dus een goede mogelijkheid om grote vissen voorbij te zien komen. Er zijn veel semi-grotten met spectaculaire koraalformaties en veel kleine scheuren en gaten, extra interessant als je een zaklantaarn bij je hebt. Halverwege stoppen we om te spelen met onze beroemde poetsvissen, voordat we de ingang van het blauwe gat bereiken.

Anderen lezen ook:  Duikexpeditie gaat op zoek naar de onderzeeboot O13

Met een diepte van 7 meter is The Blue Hole het ideale punt om de veiligheidsstop te doen.

Welke plekken zijn favoriet bij jullie?

We hebben perfecte duikplekken voor open watercursussen (Canyon Lagoun en Canyon Garden, Daniela House Reef, Light House en Masharaba, Morey Garden en 3 zwembaden, maar ook voor nachtduiken (Ras Abou Helal, Daniela House Reef, Light House) en driftduiken (Bells – Blue Hole, Rick’s Reef – Canyon, Abu Helal naar Daniela House Reef).

Verder doen we semi-gesloten grotduiken bij Canyon en The Caves en technische semi-gesloten grot duiken bij onder andere The Arch of the Blue Hole (60 meter), Tiger House Reef (tot 55 meter), The Full Canyon (55 meter) en Abou Helal Canyon & Snake Canyon (40 tot 70 meter).

Dahab

Wat maakt jullie duikcentrum /resort uniek in de omgeving?

Daniela is een duikhotel, speciaal gemaakt voor duikers. Een voordeel is dat het duikcentrum zich in het hotel bevindt. Een ander voordeel dat de meeste resorts niet hebben, is dat zowel het hotel als het duikcentrum onder één management vallen: beheerd en gerund door Karim, de eigenaar én een duikinstructeur.

We passen ons aan de verzoeken van onze klanten aan en begrijpen al hun behoeften als duikers. We hebben een prachtig huisrif en – last but not least: onze locatie. De meeste duikstekken liggen op een paar minuten rijden met de auto, wat de duikdagen gemakkelijk en ontspannen maakt als we terugkeren naar het hotel voor een drankje, een zwembadduik of het lezen van een boek tussendoor.

Ook ligt ons duikcentrum op slechts 5 minuten rijden van het centrum.

Ons resort is een perfecte plek voor rust, maar als je wilt ben je binnen een paar minuten in het drukke centrum. Ons hotel ligt direct aan zee en alle kamers kijken uit op zee. Ons 150 meter lange strand, voor maximaal 80 gasten, is uniek in Dahab.

Dahab

Is jullie resort ook interessant voor niet-duikende partners en familie?

Ook voor niet-duikers is het een ideale plek. We hebben een zwembad, ons geweldige huisrif, de poolbar en een restaurant. De niet-duikers kunnen hun vakantie ook samen met de duikers doorbrengen; zo kunnen ze mee naar de verschillende duikplaatsen waar de niet-duikers tijdens de duiken kunnen genieten van een drankje in een Bedouinerestaurant, snorkelen of zonnen.

Anderen lezen ook:  Boschmolenplas in het donker

Indien gewenst kunnen ze ook deelnemen aan de andere activiteiten in het hotel zoals paardrijden, jeepsafari’s of andere uitstapjes. Het aanbod van trips is zeer variabel, er is voor iedereen wat te doen.

Wat was jullie meest memorabele duik?

Omringd door een groep van vijf adelaarsroggen gedurende3 20 minuten tussen ons huisrif en de duiklocatie Abu Helal in.

Dahab

INFO

Als je op zoek bent naar een vakantie voor zowel duikers als niet-duikers, met verschillende duiklocaties waar je in kleine groepen, zonder stress kunt genieten van de prachtige onderwater wereld die Dahab te bieden heeft dan ben je bij Daniela aan het juiste adres.

Het Daniela Hotel met bijhorend duikcentrum ligt op een steenworp van de mooiste duikplaatsen van Dahab zoals The Canyon, The Blue Hole, Bells en Abu Helal. Met 40 kamers waarvan elk met terras en met zeezicht.

In Dahab zijn meer dan 24 duikstekken en zijn geschikt voor duikers met verschillende opeloedingen en ervaring, dus voor ieder wat wils. Dahab bevindt zich tussen twee natuurreservaten: Nabq in het zuiden en Ras Abu Gallum in het noorden.

Ook zijn alle duikplaatsen in Dahab beschermde gebieden. Het klimaat in Dahab is uiterst optimaal met hoge temperaturen en een verkoelende briesje.

MaandJFMAMJJASOND
Luchttemperatuur182023273032303030302422
Watertemperatuur202021222324262526252422

Naast duiken biedt Daniela nog veel meer activiteiten. Je kan bijvoorbeeld het St. Catherine klooster en de berg Sinaï bezoeken of beklimmen en genieten van het uitzicht bij zonsopgang of zonsondergang.

Wil je wat meer avontuur? Ga dan op pad met een 4×4-rit door de woestijn. Zat te doen dus!

www.daniela-hotels.com

Boek je volledige reis bij Diving World met ANVR-, SGR-garantie en Calamiteitenfonds.