Heb je na het lezen van ons verhaal in DUIKEN mei zin gekregen in een duikvakantie naar Tenerife? Duikcentrum Aqua-Marina is een van onze favoriete duikcentra op het eiland!

Wat maakt het duikcentrum Aqua-Marina bijzonder?

Wat Duikcentrum Aqua-Marina uniek maakt is dat we een 5* PADI IDC centrum zijn en al sinds 1999 bestaan. We weten daarom uitermate goed waar de beste duikspots zijn en we kennen alle bijzonderheden. En je kunt er les krijgen van één van de 2 Platinum Course directors die op Tenerife aanwezig zijn. Geschikt dus voor zowel beginners als instructeurs.

Duikcentrum Aqua-Marina

Duikcentrum Aqua-Marina

Ook leuk om te weten is dat een van de weinige duikcentra op Tenerife zijn met een Nederlandse instructeur (Ray Vonk) die een legende is in het duiken op Tenerife en sinds de start van ons duikcentrum met ons samenwerkt! Hij is een gepassioneerd duiker, met name Tek, en geeft graag advies over de techniek en materiaalkeuze.

Ons ultieme doel is om binnen ons centrum alles veilig en legaal te houden! We hebben licenties van 2 overheidsafdelingen (Pesca en Industria) en de gemeente. Het duikcentrum en zijn instructeurs zijn allemaal verzekerd bij DAN. Uiteraard worden onze tanks geïnspecteerd en getest volgens de wet en al ons materiaal wordt volgens de strengste normen onderhouden.

Duikcentrum Aqua-Marina

Waar is Duikcentrum Aqua-Marina gevestigd?

Wij bevinden ons in het hart van Playa de las Americas, in het zuiden van Tenerife. Daar zijn eindeloze opties ook voor niet-duikers. Een ruime keuze aan restaurants en entertainment voor in de avond of op niet-duikdagen.

Onze boot ligt afgemeerd in de haven van Los Cristianos. We halen je graag op bij elke locatie van El Medano aan de oostkust tot Callao Salvaje aan de westkust.

Anderen lezen ook:  Introductie van de Japanse zeepbelslak

Hoe en waar duiken jullie?

We duiken voornamelijk vanuit onze RIB en gaan naar ongeveer 20 duiklocaties in het zuiden van het eiland. We proberen een keer per week een kust-duik aan de oostkust te maken, waaronder bij het wrak bij Tabaiba en de schilderachtige sites bij onder andere Poris, Las Eras. Onze meest populaire site is Palm Mar Wall, waar je bijna gegarandeerd schildpadden en roggen te zien zult krijgen, en nog veel meer soorten vis in grote hoeveelheden.

Duikcentrum Aqua-Marina

Duikcentrum Aqua-Marina

Verhuur je ook duikmateriaal?

Natuurlijk! We hebben meer dan voldoende materiaal dat gehuurd kan worden en vaak krijgen we complimenten over de kwaliteit ervan. We zijn volledig uitgerust om alles te bieden: van duiken voor beginners tot TEC duiken en training, en sidemount-duiken. We hebben Wings en TEC-kits beschikbaar om te proberen. We kunnen rebreather-duikers ook ondersteunen met O2 en Sof-nolime, maar we hebben zelf geen rebreathers beschikbaar voor verhuur.

Duikcentrum Aqua-Marina

Duikcentrum Aqua-Marina

Hoeveel duiken verzorgen jullie per dag?

Minimaal 2 duiken per dag, 7 dagen per week. Als er vraag naar is, kunnen we een 3e duik aanbieden. Ook verzorgen we nachtduiken op afspraak, als minstens 2 duikers hierom vragen.

Waar kunnen de duikers verblijven?

We werken samen met enkele lokale agenten die verschillende soorten  accommodaties aanbieden, van studio’s tot appartementen met 3 slaapkamers.

Meer informatie over Duikcentrum Aqua-Marina: www.aqua-marina.com

Duikcentrum Aqua-Marina

Bekijk ook: De mooiste huisriffen ter wereld: Filipijnen Bohol