Daadwerkelijk álles op voorraad. Maatje groter? Of toch kleiner? Geen probleem, pakken we even… Andere kleur? Die hangt daar. En dat gewoon in de duikshop zelf. Bij de Camaro Premium Dealers weet je zeker dat je met het juiste pak naar buiten loopt. Maar waar vind je deze dealers? Redacteur Carlo Vreugde trekt eropuit en zijn laatste stop is Duikcentrum De Beldert in Zoelen.

«Duikers kunnen bij De Beldert direct het Camaro-duikpak uittesten in de huisplas»

Hoe uniek is dat in Nederland, een duikcentrum direct aan de plas en voorzien van alle belangrijke duikfaciliteiten en ruime parkeermogelijkheden. Dat is duikcentrum De Beldert. Met een mooi vulstation voor zowel perslucht als nitrox (blenden), trimix, en twee steigers om het water in- en uit te gaan.

Uiteraard zijn er onder water diverse grote objecten te zien zoals een kotter, een opgetuigde zeilboot, auto en de bekende cockpit van een Boeing 707 van Air France. Uniek is ook dat je alle Camaro-wetsuits en -droogpakken direct kan uitproberen. Een duikpak moet perfect passen, want alleen op die manier kun je comfortabel duiken en blijf je warm.

En gegarandeerd dat jouw maat aan het rek hangt bij De Beldert: want maar liefst 45 maten zijn direct beschikbaar! En wat is nu leuker dan om je allicht toekomstige duikpak te testen en tegelijkertijd een geweldige duik te maken?

Perfecte geografische ligging

Gerard van der Heijden is al meer dan 40 jaar actief in de duiksport zowel als full cave en wreckdiver en heeft deze unieke locatie, direct gelegen aan de recreatieplas De Beldert, in 25 jaar omgebouwd tot een topduiklocatie.

Anderen lezen ook:  Gaat de weekprijs naar Zeeland of Bonaire?

Zijn ruim gesorteerde duikwinkel met de allernieuwste collecties duikmaterialen, voor zowel de recreatieve als de technische duiker, is goed bekend in de duikwereld. Door de perfecte geografische ligging en het heldere water is zijn duikcentrum de perfecte locatie voor opleidingen in het buitenwater. Zijn team bestaat uit 20 duikinstructeurs.

In De Beldert liggen op verschillende dieptes oefenplatforms die ideaal zijn tijdens opleidingen. Gerard heeft zijn opleidingenpakket breed opgezet: cursussen en specialty’s van SSI met een ruim aanbod van snorkelaar tot technisch duiker, freediver en instructeur. Ook is het mogelijk om GUE-cursussen te volgen, voor de technische duiker die een stap verder wil gaan. Plus speciaal voor kinderen van 8 tot 12 jaar heeft Gerard een eigen duikprogramma De Scuba Rangers.

Duikcentrum De Beldert

Halve eeuw duikervaring

Na bijna een halve eeuw duikervaring, ook nog op technisch hoog niveau, ben je hier op het juiste adres als het gaat om mensen met kennis. Dit is nu precies de reden dat Gerard Camaro Premium Dealer is geworden. Onderscheidend vermogen, de beste kwaliteit in duikmaterialen en after-sales met de drie jaar service garantie… Om maar enkele dingen te noemen.

Gerard vertelt dat duikers razend enthousiast zijn over het Camaro droogpak Drytec Lite 3.0: «Ze zijn lovend over de bewegingsvrijheid en het geweldige ‘vestje’ met bretels dat je pak goed op zijn plek houdt. Heel handig is dat je de beenpockets kleiner kunt maken dankzij het aanwezige klittenband.

En als je je duikset opbouwt met dit droogpak aan, ga je niet zweten: het is gemaakt van ademend materiaal. Daarnaast zijn mensen heel enthousiast over hoe licht het droogpak is als ze dit in de bijgeleverde tas meenemen.»

Anderen lezen ook:  Paling of aal, één en dezelfde vis

Daar komt nog bij dat een Premium Dealer kosteloos een half-maatwerk droogpak kan leveren via aanpassing van de romp-, arm- en beenlengte. Gerard vervolgt: «Het mooiste is als een duiker die je al een tijdje kent, een proefduik in een Camaro-droogpak maakt en terugkomt in onze duikwinkel. Je ziet direct aan de houding en hoe ze teruglopen, wat zo’n eerste Camaropak voor indruk achterlaat.

Ze zijn enthousiast geworden van een stukje kwaliteit wat ik ze heb aangeboden. De vele positieve reacties die ik heb gekregen, maken me na 25 jaar hier bij De Beldert ook superenthousiast. Dat is nu precies wat ik wil bereiken, het delen van de geweldige duikervaring en dan ook nog in een kwaliteitsproduct!»

Camaro premium dealers

De Beldert Zoelen www.beldert.nl

Dive Post Valkenburg www.divepost.nl

Sublub Rotterdam www.sublub.nl

Fata Aquana Den Haag www.fata-aquana.nl

Ook interessant voor jou:

Help, mijn duikmasker beslaat!

Getest: duiklampen van Light&Motion