Richard Wintershoven richtte in 20 augustus 1990 het duikcentrum Down Under op in Amsterdam. Naast alle duikopleidingen van PADI, begeleiding van pro’s van Down Under en de beste merken in hun duikwinkel, gaat het bij Down Under vooral om gezelligheid en plezier.

Wat maakt lesgeven zo leuk?

Het overbrengen van lesstof op een begrijpbare manier, geeft veel voldoening. Vooral als je ziet dat daardoor duikers groeien en meer zelfvertrouwen krijgen.

Het geven van de opleidingen doe ik uiteraard niet alleen, maar met een groep enthousiaste en professioneel handelende pro’s van ons gelijknamig duikteam. Er worden door hun goede duikers opgeleid, en veelvuldig gelachen. Ik zie graag lachende duikers in de opleiding, maar ook in ons duikteam.

duikcentrum down under

Welke opleidingen bieden jullie aan?

Alle opleidingen van PADI. Zowel de Rescue- en Nitroxcursus zijn de absolute favoriet. Maar bootduik- en wrakduikopleidingen die we organiseren vanaf onze 6,4 meter lange rubberboot, geeft zeer zeker een lach op de gezichten van onze duikers. Onze boot heet de EXPERIENCE en hiermee gaan we regelmatig mee met de ferry naar Engeland en rijden verder naar een toplocatie om wrakduiken te maken. Of waanzinnige klif- of driftduiken nabij Oban, bij een van de eilandjes in het historierijke Schotland.

Waar maken jullie de zwembadduiken?

We gebruiken het Noorderparkbad in Amsterdam Noord op de dinsdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur. De verstelbare bodem geeft de juiste gewenste diepte afhankelijk van het niveau van de duikers in opleiding.

duikcentrum down under

Wat is jullie ‘huisrif’?

Het Kure Jan Strand aan de Den Ilp zijde is ons eigen huisrif een superleuke plek waar we een heus onderwaterparcours hebben liggen met wrakjes van diverse zeil- en roeiboten en een catamaran. Op maar liefst vijf verschillende diepten zijn er door ons duikteam oefenplatforms geplaatst.

Anderen lezen ook:  Shop de Trshbg op de DUIKEN-stand tijdens Duikvaker

Voor duikmateriaal zit je bij Duikcentrum Down Under ook goed.

We hebben diverse favoriete merken zoals Scubapro voor ademautomaten, trimvesten en duikinstrumenten. Voor de ABC-materialen hebben we gekozen voor Scubapro en Tusa. Beide vind ik echt een absolute nummer één voor innovatie betreffende buitenwatervinnen, snorkels en duikbrillen.

Voor de natte duikpakken geven we voorkeur aan Bare, Scubapro en Waterproof. Wat ik erg belangrijk vind van bovenstaande merken, is de aftersale en hun persoonlijke contact met mij persoonlijk en de Down Under stafleden.

duikcentrum down under

Wat maakt jullie uniek?

We nemen de tijd voor een goed advies en een redelijke pricing. Beide punten zijn met elkaar verbonden, en een eerlijk advies onderbouwd door de 35 jaar ervaring. Je bespaart daardoor een onnodige aanschaf en kunt direct aan de slag. We zetten de duiksets gelijk in elkaar zodat je alleen nog naar de duiklocatie hoeft te rijden. En te water kunt. PLONS!

Down Under organiseert ook leuke uitjes?

In combinatie met een uniek en hecht duikteam zorgen we ervoor dat de opgeleide duiker niet in een leegte terechtkomt na de opleiding. We organiseren meer dan 65 duiken per jaar en we liggen heel vaak in het zwembad. Het duikteam organiseert ook diverse reizen naar onder andere Tobago, Bonaire, Egypte en onze favoriet Schotland!

duikcentrum down under

Info Duikcentrum Down Under

Opleidingen: PADI

Faciliteiten: onderhoud en keuringen, theorieruimtes, clubbar

Vulstation: 200 en 300 bar

Website: down-under.nl