Deze 53 minuten durende video van Tim de Haan (SamudraVisions) geeft een mooie indruk van het duiken bij Nusa Lembongan en Nusa Penida bij Bali. Dit is een absolute topbestemming voor duikers, het duiken is hier fantastisch! De duikstekken rondom Penida en Lembongan zijn niet voor niets een van de populairste duikplekken bij Bali. Het onderwaterleven is erg divers en je vindt er prachtige koraaltuinen. Het zicht is over het algemeen erg goed.

In deze video komen de volgende duikplekken voorbij: Crystal Bay, Toyapakeh, PED Point, Mangrove Point, Mangrove Forest, Manta Point, Buyuk Point, SD Point en Sental Point. 
Lembongan is makkelijk te bereiken via Sanur, met de fastboat maak je deze oversteek in ongeveer 30 minuten. Van de drukte op Bali merk je op Lembongan weinig, Lembongan is zelfs nog vrij authentiek laten we hopen dat dat zo blijft!
Naast het duiken is het ook mooi om met een scooter de eilanden te verkennen. Het eilandje Ceningan wat tussen Penida en Lembongan ligt is ook erg mooi. En in het noord-oosten van Lembongan vind je een mangrove forest waar je ook een mooie tocht in een traditionele canoe kan maken. Hiervan zijn ook beelden in de video te zien. Veel kijk-en luisterplezier! 

Anderen lezen ook:  Dansen met haaien