Duikcentrum Pro Dive international in Mexico en de Dominicaanse Republiek heeft alles wat een duikershart begeert. Duiken in cenotes, met walvishaaien, langs diepe afgronden en kleurrijke riffen. Markus Fleischmann vertelt ons waarom we echt een keer die kant op moeten komen.

Waarom deze bestemming en hoe ben je met Pro Dive International begonnen?

We zijn in 2003 begonnen als een klein duikcentrum, met Duitse grondleggers en Duitse kwaliteit en normen. Dit leverde ons een concurrentievoordeel op en in de loop van de jaren leidde het tot een exponentiële groei. Vandaag de dag hebben we in totaal 13 duikcentra in twee landen.

Mexico in 2003 leek ons ​​ideaal, aangezien er geen enkele bestemming is die het qua variatie kan verslaan; Mexico heeft het allemaal: elke zomer zie je er walvishaaien, unieke cenotes, stierhaaien zwemmen er in de winter.

Pro Dive international

De beroemde Cozumel-jachthaven heeft diepe afgronden en driftduiken met zeer kleurrijke riffen en de beste zichtbaarheid ter wereld (tot wel 70 meter ver in de zomer), wrakduiken, zeilvissen in de wintermaanden en nog veel meer.

En allemaal in de buurt, dus alle verschillende soorten duikhoogtepunten waarvan je kunt genieten op dezelfde vakantieplek met lokale daguitstapjes en excursies. Daarnaast is er de Maya-cultuur, een van de meest verbazingwekkende beschavingen om te bezoeken.

In de Dominicaanse Republiek zijn we gevestigd in Bayahibe, waar de beste duiken van het hele land plaatsvinden: kalme zeeën, grotduiken, verschillende wrakken en kleurrijke riffen.

Pro Dive international

Wat voor soort faciliteiten biedt je duikcentrum?

Alle duiken die we aanbieden gaan per boot. We zijn een PADI 5 Star Gold Palm Resort en hebben ook twee IDC-centra. Ons IDC-centrum in Playa del Carmen is een toonaangevende GoPro & Instructor Training Facility.

Anderen lezen ook:  Eigen-Wijze Duikreizen failliet verklaard

We bieden gratis Nitrox aan op al onze locaties, wat zeer ongebruikelijk is in deze omgeving. Natuurlijk bieden we alle voordelen van volledig uitgeruste duikfaciliteiten aan, van het opslaan (en wassen) van duikuitrusting, Scubapro-verhuuruitrusting, huurcomputers etc. We hebben zeer kundig meertalig personeel, dus we begeleiden de meeste gasten in hun moedertaal met een jong en enthousiast team.

Wat voor soort duiken bieden jullie aan?

We maken bootduiken op koraalriffen of wrakken, en in de jungle bij de mystieke cenotes – waar we met onze vrachtwagens naartoe rijden.

Pro Dive international

Hoeveel duikplekken zijn er? Kun je de twee populairste voor ons beschrijven?

Er zijn honderden duikstekken. De bekendste in Cozumel is waarschijnlijk Palancar Reef. Dit omvat drie gedeeltes (Horseshoe, Caves and Bricks) over een lengte van 6 mijl. Beroemd geworden door de enige echte Jacques Cousteau, die de plaats ontdekte en vele jaren naar Cozumel kwam om daar zijn onderzoek te doen.

Je vindt er van alles; kleine beestjes, kleurrijke riffen en grote beestjes. Ook veel schildpadden. Alles in Cozumel valt onder een beschermd maritiem park en vissen is er verboden. We doen aan driftduiken in Cozumel; je glijdt gewoon met de stroming mee en geniet van de duik.

Pro Dive international

Cenote Angelitas

Een zeer beroemde cenote is Angelitas, ten zuiden van de stad Tulum. Het is eigenlijk geen cenote, maar meer als een met water gevulde krater met veel zonlicht dat diep in het water doordringt. Op ongeveer 30 meter is er een zwavelwolk en van onderen steken er stokken en takken uit de wolk. Het water is zo helder dat het voelt als alsof je zweeft boven een bos.

Anderen lezen ook:  Aantal haaienbeten neemt voor het eerst in drie jaar tijd toe

Het is echt een prachtige duik met een mystiek gevoel. Enige duikervaring is daar wel vereist.

Pro Dive international

Wat maakt jouw duikcentrum /resort uniek in de omgeving?

We werken volgens de Duitse eigenschappen. Dat wil zeggen stipt, volgens de normen en we zijn beter uitgerust dan de meeste andere centra. We zijn zeer gericht op veiligheid en we hebben dan ook sinds onze oprichting 15 jaar geleden geen ongevallen meegemaakt.

Verder hebben we zuurstof aan boord van alle boten en vrachtwagens en al ons personeel is getraind in eerste hulp en zuurstof toedienen. We sturen onze medewerkers regelmatig op cursus om up tot date te blijven.

Omdat we verschillende duikcentra verspreid over het gebied hebben, kunnen we alle soorten duiken aanbieden: cenotes, Cozumel, walvishaaien, stierenhaaien, zeilvissen etc. We bieden alles zelf aan en maken geen gebruik van derden.

We bieden ook pakketten aan met verblijf in het hotel, transfer, culturele rondleidingen en dergelijke, wat niemand anders doet. Alles wat we bieden is van de hoogste kwaliteit en met een uitstekende klantenservice in gedachten.

Pro Dive international

Pro Dive international

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Is Pro Dive International ook interessant voor niet-duikende partners of familie?

Absoluut! De Maya-cultuur, de ruïnes van Chitzen Itza (een van de wereldwonderen), de ruïnes van Tulum, Coba en andere indrukwekkende plekken zijn allemaal te bezoeken met een dagtocht.

Er zijn tal van natuurparken en andere attracties voor dagen dat men niet duikt. Ook voor gezinnen met leden die niet duiken is het bij ons heerlijk. We hebben hier de mooiste witte zandparadijsstranden ter wereld, het gebied staat erom bekend.

Pro Dive international

jagende Segelfische bei der Sardinenjagd.

Bieden jullie ook accommodatie aan?

Ja, we bieden accommodatie in alle hotels waar we actief zijn; 13 verschillende hotels. Alle niveaus worden aangeboden: van 5 sterren tot basisniveau. We bieden ook bed & breakfast-opties voor mensen die geen all-inclusive ervaring willen.

Anderen lezen ook:  Tropical Carrental Bonaire: «De SUV’s beschikken over een plastic container en zijn daardoor minder gevoelig voor diefstal»

Boek je volledige reis bij Diving World met ANVR-, SGR-garantie en Calamiteitenfonds.

Website Pro Dive International: www.prodiveinternational.com