Gisteren werd door mevrouw Heutink-Wenderich, Wethouder van de Gemeente Enkhuizen, ceremonieel de waterkraan opengedraaid voor het vullen van de inpandige zwembassins van Duiktoren Enkhuizen. Het nieuwe opleidingscentrum van BC-Opleidingen met meerdere duikbassins is bedoeld voor beroepsopleidingen, maar ook sportduikers kunnen in de toekomst gebruik maken van het complex.

Het centrum omhelst een indoor duiktbassin van 9 en 3,5 meter diep, met daartussen een instapdeel. “Wij hebben bewust voor deze instapmogelijkheid gekozen,” aldus directeur Jeroen Baars. “Zo kunnen de duikers zich rustig voorbereiden op de duik en controleren of al hun materiaal in orde is.” Het water zal rond de 21 graden gehouden worden. Er zijn omkleedruimtes, douches en leslokalen.

21 meter diepe put

Ook wordt er nu hard gewerkt aan een put van 21 meter diepte, die gevuld is met buitenwater. Deze zal voornamelijk gebruikt worden om werkzaamheden onder water te trainen, zoals lassen. In het Markermeer zelf wordt tevens een 4 meter diep duikdeel gerealiseerd, waar noodprocedure geoefend kunnen worden.

In februari zal het duikcomplex opgeleverd worden.

Anderen lezen ook:  Levende maanvis gespot in Waddenzee