Extra Divers heeft zeven duikcentra in Egypte, waaronder Fayrouz in Marsa Alam. Het duikcentrum wordt gerund door de Nederlandse Mirjam, dus je kunt heerlijk je eigen taalspreken!

Wat voor faciliteiten heeft jullie duikcentrum?

We hebben tweedroogkamers die plaatshebben voor 130 duik uitrustingen. Verder hebben wetweeklaslokalen, een winkel, werkplaats en een zeer ruime receptie waar gasten kunnenontspannen na het duiken. Dagelijks organiseren we boot-, speedboot-, kant- en huisrif duiken.

Hebben jullie een huisrif?

Ons huisrif is bereikbaar via een steiger van ongeveer 300 meter. Zowel het noorden als het zuiden bieden grote verscheidenheid aan harde en zachte koralen. De maximale diepte onder de steiger is 23 meter. Op ons huisrif heb je altijd de kans dat er iets groots voorbijkomt; regelmatig worden dolfijnen en af en toe een walvishaai gespot.

Wat is de meest populaire duikstek in de buurt?

Elphinstone is de meest populaire duikplek. Het biedt een fantastisch rif vol zachte koralen en grote vissen en ook haaien! Hier gaan we dagelijks heen met de speedboot (20 minuten) of gewone boot (45 minuten).Na een korte rit per minibus vertrekken we vanaf de steiger, met de speedboot is het slechts 20 minuten en met de dagelijkse boor ongeveer 45 minuten.

Hoe zit het qua accommodatie?

Het Extra Divers duikcentrum ligt direct aan het strand van Three Corners Fayrouz PlazaBeach Resort. Het ligt op slecht vijf kilometer van de luchthaven van Marsa Alam en vlak inde buurt van deinternationale jachthaven van Port Ghalib. Een korte wandeling brengt jenaar het 800 meter lange strand (misschien wel de mooiste in de omgeving), waar je naarhartenlust kunt duiken en snorkelen.

Anderen lezen ook:  Kanon van Duitse duikboot uit de Eerste Wereldoorlog geborgen

Wat maakt jullie uniek in vergelijking met andere resorts?

Ons geweldige huisrif! Bovendien is onze locatie zeer dicht bij Port Ghalib en onze collega ́sin Equinox. Hierdoor zijn wij in staat om vanuit beide locaties dagelijks bootduiken aan tebieden. Shaab Abu Dabab en Elphinstone liggen op een korte afstand. We bieden ook veel locaties aan voor kantduiken. Alle duikplekken zijn niet meer dan 45 minuten met de minibus.