Duikvrije dagen 2018 Vinkeveense Plassen

Op zaterdag 2 en zondag 3 juni 2018 is er op zandeiland 4 bij de Vinkeveense Plassen een duikverbod. Dit is in verband met de zeilwedstrijden Combi-Vinkeveen waarvoor het gehele parkeerterrein is gereserveerd.

Nu ook dagvergunning verkrijgbaar voor de Vinkeveense Plassen

 

Ter vergroting van de veiligheid van de duikers is een duikzone ingericht waarbinnen het verboden is te varen. Die zone ligt vóór recreatie-eiland 4 aan de Baambrugse Zuwe. Op de bodem liggen diverse objecten waarop gedoken kan worden. De zone is met rood-wit gekleurde boeien gemarkeerd.

Duikpenning Eiland 4
Een ieder die in de duikzone van Eiland 4 in de Vinkeveense Plassen wil duiken heeft een duikpenning nodig. Dat geldt ook voor duikscholen, duikverenigingen en freedivers. Ieder jaar krijgt de penning een andere kleur en nummer. Sinds 29-04-2018 zijn er ook vergunning voor 1 dag verkrijgbaar. Deze worden op de dag van uitgifte geknipt en zijn 1 dag geldig.. De kosten voor deze dagvergunning zijn € 7,50. De vergunning met penning is alleen te verkrijgen bij Airdiving op Eiland 4.

Scholen en verenigingen kunnen een jaarvergunning kopen voor één instructeur en acht leerlingen. Deze vergunning kan het gehele jaar gebruikt worden voor de alle duiklessen.

Bekijk ook:  Duikje Vinkeveen, zandeiland 4

Anderen lezen ook:  Big Papa in de Toolenburger Plas