Met meer dan 35 jaar ervaring op liveaboards kunnen we Jerry en Debbie Arriaga, de Cruise Directors van liveaboard Coralia, ware experts noemen. Sinds 2007 varen zij op het water in Indonesië en zij kennen de regio als geen ander. Dat Jerry en Debbie gepassioneerde duikers zijn spreekt uit hun betrokkenheid bij het behoud van de oceanen. Met Coralia geven ze hun gasten een onvergetelijke en duurzame duikervaring.

papua_explorers_indonesie_2

Coralia is een project van Papua Explorers. Ze bieden diverse duikreizen aan waarbij ze samenwerken met lokale gemeenschappen en zich richten op het beschermen van de natuur. Aan boord van Coralia merk je ook de passie voor de natuur. Als eerbetoon aan de prachtige onderwaterwereld van Indonesië heeft de organisatie van de liveaboard,  de cabines vernoemd naar koraalsoorten uit de regio. Daarnaast maakt de crew gebruik van milieuvriendelijk wasmiddel en badkamerbenodigdheden. Er zijn biologisch afbreekbare afvalzakken en er wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van wegwerpplastic.

Coralia staat bovendien dichtbij de lokale bevolking. Het grootste gedeelte van de crew bestaat uit lokale inwoners van Raja Ampat.

Coralia liveaboard Papua Explorers

Welkom aan boord van Coralia

Aan boord van Coralia bevinden zich acht ruime hutten, ontworpen door Deidre Renniers. Alle kamers zijn modern en comfortabel ingericht met behoud van de traditionele sfeer. In elke hut is een airco aanwezig en een privé badkamer met handdoeken en een föhn. Je kan gratis gebruik maken van de milieuvriendelijke, natuurlijke zeep en shampoo. Na je duiken kun je heerlijk neerploffen op een zacht bed of ontspannen op de bank. Verder vind je in de kamer ook een kluis voor je persoonlijke spullen. De vier luxe masterkamers hebben daarnaast ook een balkon, ligstoel en een bank buiten. Daar geniet je heerlijk van de prachtige zonsopgang of -ondergang.

Anderen lezen ook:  Top 5 techduikspots Curaçao

Coralia liveaboard Papua Explorers

Duiken in Indonesië

De Coralia duikcruise is een ware droom voor iedere duiker, voorzien van alle gemakken zoals opbergruimte voor je duikuitrusting en extra handdoeken voor na het duiken. Je duikt in kleine groepen samen met een gids. Het duikteam van Coralia bestaat uit twee ervaren PADI instructeurs en drie PADI gecertificeerde lokale duikgidsen. Je ontdekt de mooiste plekken van Indonesië. Voor gasten die graag hun duikvaardigheden willen opfrissen biedt Papua Explorers je duiklessen en PADI cursussen aan.

Na nachtduiken verwelkomt de crew je met warme chocolademelk en warme handdoeken. Een heerlijke liveaboard waarbij je met een gerust hart een milieuvriendelijke duikreis kan maken.

 

Meer informatie, activiteiten en tips

Nieuwsgierig geworden?

Check hier de website met meer informatie, activiteiten en tips