Het is alweer even geleden dat ik in een droogpak dook. Ik had er een, maar die ging na verloop van tijd wel érg strak zitten (ik ben een emotie-eter 😉 en lekte steeds vaker op verschillende naden. Ik verving dat pak echter niet want ik wachtte op iets veel beters.
En dat kwam er: in de vorm van de Argonaut 3.0 Stealth Hybrid van Fourth Element.

Tekst: Nique Hanskamp Foto’s: Fourth Element

Eindelijk is het zover: ik mag mijn 7 mm weer omruilen voor een droogpak. Best hardcore hoor, dat natduiken in de koude maanden, maar ik ben meer een type van ‘creature comforts’. Want al dat geneuzel met handdoeken, schuilen achter het portier van m’n auto in m’n blote billen bij het omkleden en rillen van de kou… Ik ben dan ook dankbaar voor de droogervaring van vandaag.

Deze prachtige zwartblauwe Argonaut 3.0 Hybrid Stealth is helemaal op maat gemaakt voor mij met het BIOMAP-meetsysteem, waarbij op basis van slechts enkele foto’s je lichaam op de millimeter af wordt vastgelegd zodat er een custom made pak in elkaar kan worden getoverd door de experts van Fourth Element. Eerlijk is eerlijk: het duurt even voordat hij er is, maar dan heb je ook wat! Aan de regenachtige waterkant van de Galderse Meren haal ik hem uit zijn tas en bewonder mijn nieuwe duikmaatje. Wel voorzichtig ermee zijn, dus netjes in sokken op het bijgeleverde omkleedmatje aantrekken. Ik glij er zo in, hij zit als gegoten over mijn Arctic onderkleding, eveneens van Fourth Element.

Anderen lezen ook:  Manta Diving Center op het eiland Vis

Als een huis

Ik worstel wat met mijn loodbepaling. Hoe was het ook alweer? Afhankelijk van onderkleding en lichaamsgewicht, maar minimaal 10 kilo en goed verdelen? Liever iets te zwaar dan te licht, denk ik en behang mezelf met 16 kilo. Maar dan ga ik twijfelen. In Egypte dook ik met 14 kilo, maar dan in 7mm. Zou dit nu dan niet te weinig zijn? De Rode Zee bevat echter heel veel zout en de Galderse Meren zijn hartstikke zuur. Ik besluit het er gewoon op te wagen en loop het water in. We zien wel of ik onder kom met wat ik heb.

Super drijfvermogen en zoveel bewegingsvrijheid!

Dat blijkt geen enkel probleem gelukkig, en de testduik kan beginnen. Ik weet na 10 meter al 1 ding zeker: met dit pak lig ik als een huis in het water. Super drijfvermogen, en zo eel beweeglijkheid als in dit pak heb ik nog nooit meegemaakt! Dat zal wel komen door de Flex-stof aan de onderzijde. Ik had wel wat comfort verwacht – we hebben het immers over Fourth Element en niet de eerste de beste – maar ik lig zo chill in het water dat ik vergeet dat het een koude, druilerige dag is. Ook dat er op dit moment werkelijk geen enkele vorm van leven te bespeuren in dit treurige excuus voor een duikplas, deert me niets. Ik geniet volop van mijn Stealth Hybrid en voel me de hemel te rijk. Laat mij maar zweven…

Bovenaan het lijstje

Ik blijf een uur onder en verken ook de 18 meter diep om te kijken wat dat met mijn lichaamstemperatuur doet. Geen centje pijn – I am Supergirl! Of beter nog: Argogirl! Compleet zen en met een tevreden smile op mijn gezicht kom ik weer uit het water. Liefst was ik nog een uurtje ondergebleven, maar alles heeft een eind (een worst heeft er zelfs twee). Op de kant staan een paar mannen te kletsen voorafgaand aan hun duik. Als ik hen groet in het voorbijgaan zeg een van hen op z’n Brabants tegen me: “Da’s een kek pakske.” Meer aansporing dan dit heb ik niet nodig om meteen alle voordelen van het ontwerp, de robuustheid en de luxe details van de 3.0 op te sommen. Ik lijk wel zo’n apparaat waar je een kwartje in gooit en blijf maar ratelen. Of de mannen op zoek zijn naar een nieuw droogpak weet ik niet, maar als dat het geval is weet ik 100% zeker dat ze de Argonaut 3.0 Stealth Hybrid nu bovenaan hun lijstje hebben staan. Ik ga namelijk nog een stapje verder dan ‘kek pakske’: Wat een knetterfijn pak!

Anderen lezen ook:  De lederschildpadden van Trinidad

Info Argonaut 3.0 Stealth Hybrid

Het Argonaut 3.0 Stealth Hybrid droogpak van Fourth Element is een eerbetoon aan verbeterd ontwerp, met meer flexibiliteit en aanpasbaarheid. Het nieuwe ontwerp garandeert een perfecte pasvorm en bewegingsvrijheid tijdens het duiken dankzij het innovatieve AFT (Articulated For Trim). De Stealth Hybrid 3.0 is gemaakt van twee stoffen (polyester en nylon trilaminaat), met Stealth aan de bovenkant en Flex aan de onderkant.

Hele handige rits met vele voordelen

Het droogpak biedt ongeëvenaard comfort in het water door onbeperkte bewegingsvrijheid voor vooral de knieën en bovenbenen. De telescopische romp past dicht bij het lichaam, wat een gestroomlijnder silhouet oplevert, terwijl de nieuwe, warme nekkraag het snel en veilig wegstoppen van capranden mogelijk maakt. Het droogpak is voorzien van een composiet droge rits die loopt van de rechterschouder tot de linkerbil, wat de flexibiliteit en pasvorm verbetert en tegelijkertijd het gasbeheer verbetert bij het aflaten van lucht vanaf de linkerschouder. Je kunt bij de samenstelling van het pak kiezen voor ingeplakte latex- of neopreen polsseals, het Ellipse polssysteem, Si-Tech, QCP Ultima of het nieuwe intuïtieve PSI-systeem.

In het kort:

• Diverse opties voor nekkraag
• Warme nekkraag standaard in alle opties
• Diverse opties voor ventielen
• YKK Aquaseal-rits met beschermende buitenrits
• Speciaal telescopisch rompontwerp: instap over de borst, beter gasbeheer, maximale bewegingsvrijheid
• Diverse opties voor polsseals
• AFT (Articulated For Trim) ontwerp
• Optionele technische zakken
• Duratex-panelen versterken belangrijke slijtagegebieden, waaronder schouders, ellebogen, knieën en zitvlak
• Platte naden zijn zowel binnen als buiten getapet voor kracht en betrouwbaarheidDuratex-taping wordt gebruikt om de buitenste naden te beschermen tegen schuren
• Hoogwaardige PU-binnentape is gelijmd en hitte-geseald om 100% waterdichte naden te creëren
• Keuze uit laarzen of neopreen sokken
• Versterkt bij hiel en tenen voor maximale kracht en behendigheid (alleen laarzen)
• Inclusief ergonomische voetbedden om het comfort te maximaliseren (alleen laarzen)
• Verstelbare klittenbandsluiting (alleen laarzen)
• Prijs: vanaf € 2.799
www.divevalley.com

Anderen lezen ook:  Vier Thaise voetballertjes gered, reddingsactie opgeschort tot morgen