Jan Boelen is de eigenaar van Euro-Divers Cala Joncols te Spanje, natuurpark Roses Cap de Creus. Met een paar kleine aanpassingen van zowel duikresort als de mensen die op bezoek komen, kan iedereen genieten van deze prachtige plek die gewoon weer te bezoeken is!

Vertel ons over Cala Joncols, wat maakt jullie uniek?

Het duikresort ligt midden in natuurpark Cap de Creus, 10 minuten van Cape Norfeo of de kat, één van de meest populaire bezienswaardigheden in het natuurpark Cap de Creus.

Wat zijn de twee meest populaire duikplekken bij Cala Joncols? Waarom?

Cap Norfeu, La Caverna. Er zitten daar veel groupers en barracauda, met een korte boottocht ben je er en het is zowel voor beginners als gevorderde duikers goed te doen.

Euro-divers Cala Joncols mag weer gasten ontvangen, hoe komt dat?

Dat is soms nog een beetje onwerkelijk. Sommigen vinden het nogal heroïsch om met de auto naar Spanje te rijden, wat ik een beetje overdreven vind, maar anderen zijn erg emotioneel omdat ze gewoon hier zijn en weer iets kunnen doen.

Het onderstreept nogmaals hoe belangrijk vakanties zijn en hoe we het verschil maken door te begrijpen dat we een heel belangrijk onderdeel zijn van het al dan niet slagen van hun vakantie.

Reizen was een aantal maanden niet mogelijk vanwege corona. Wat heb je in de tussentijd gedaan?

Ik verbleef zelf geruime tijd op de Canarische eilanden omdat ik daar vast kwam te zitten, maar toen ik terug kon komen, probeerde ik een aantal online cursussen te volgen in termen van covid, bepaalde financiële kwesties, personeel enz.,

Anderen lezen ook:  Manta Diving Center op het eiland Vis

En ik genoot van het hele resort en duikstekken dat privé tot mijn beschikking had. Het was nog nooit eerder voorgekomen dat je in juni het strand voor jezelf had, of geen kajaks en geen boten had.

Euro-Divers Cala Joncols

Hoe ga je om met COVID-19 / Corona? Wat is anders? Welke voorwaarden worden aan de duikers gesteld?

De Costa Brava-duikvereniging is zeer nuttig geweest bij het opzetten van protocollen die: en veilig zijn en milieuvriendelijke alternatieven bieden bij het omgaan met desinfectie enz. We houden ons aan die protocollen.

Het komt vooral neer op het bewaren van apparatuur in een tas, afstand houden, het dragen van een masker, mensen nemen hun masker mee naar hun kamer. Geen was apparatuur in dezelfde baden.

Er zijn verschillen in de manier waarop mensen dingen doen, maar als je de tijd neemt om naar de cliënten te luisteren, dan wordt hun mening opgemerkt. Vanwege de culturele verschillen tussen nationaliteiten is het beter dat iedereen de eenvoudige regels volgt, soms betekend dat ergens anders heen gaan. We willen geen extra stress vanwege een rebel zonder reden. De meeste duikers gehoorzamen gelukkig.

Er zijn overeenkomsten in de hele discussie over welke organisatie CMAS / NOB / PADI / SSI veiliger, beter is. De beste duikers creëren, goede kwaliteitscontrole enz.

Zo nu en dan komt er een die hard zijn mening weer ventileren, ervan overtuigd dat niemand ooit zijn standpunt heeft gehoord.

Mijn mening over Covid is niet relevant, ik probeer er mee om te gaan, implementeer soms dingen die in een paar maanden zeker weer anders zullen zijn, maar wat maakt het uit?

Anderen lezen ook:  MS Bull, een juweeltje op de Oosterschelde

Op het moment dat we enkele regels volgen, kunnen we zonder problemen genieten van onze activiteit die de meeste duikers hebben aangepast. Sommige zijn tijdrovend, vooral wat betreft huuruitrusting en hoe ermee om te gaan, maar gemakkelijk te implementeren en vergelijkbaar met wat we al eerder hebbe gedaan.

Euro-Divers Cala Joncols

Hoe reageren de klanten die tot dusver bij je zijn geweest?

De meeste van onze klanten lijken de kleine dingen die we altijd deden meer te waarderen, maar vanwege covid krijgen ze een andere betekenis.

Ik heb het gevoel dat onze duikers onze locatie meer waarderen voor wat het is, een plek waar het zelfs in drukke tijden cool is, eerder ontspannen, het personeel vriendelijk is, de dingen zijn anders, de plek wordt gezien als een kleine veilige tuin.

Heeft u een leuke aanbieding voor toekomstige gasten?

De covid special vragen we het dubbele, maar je betaalt maar de helft! Dit is in september en oktober.

We denken aan een nieuwjaars special. Geïnteresseerden hoeven niet te aarzelen om contact op te nemen met martine spain@euro-divers.com, wij staan graag voor jullie klaar!

Deze bestemming boek je bij Diving World