Dennis, Karolien en Harold runnen als gezin Euro-Divers Lanzarote. Zowel voor de duiker onder ons als de niet-duikende familieleden en vrienden, is Lanzarote een prachtige bestemming. Met het strand, terrasjes en de slogan Diving with Friends, kan het niet anders dan een topvakantie worden!

«De engelhaai is een vaste bezoeker van ons huisrif»

Hoe zijn jullie op Lanzarote terechtgekomen?

We hebben in het verleden zelf heel veel duikreizen gemaakt en verschillende gebieden en duikcentra bezocht. Tijdens deze reizen wisten we al dat we ooit als familie een duikcentrum wilden opstarten, de vraag was alleen nog waar en wanneer. Vrienden van ons bezochten met grote regelmaat Lanzarote en de foto’s en filmpjes die wij voorbij zagen komen, spraken ons wel aan. Dus tijd voor een bezoek aan dit eiland en zelf ervaren of wij het daar ook leuk zouden vinden.

We hadden alle drie sowieso wel wat met Spanje; de taal, de gewoontes en het relaxte vonden we ruimschoots terug op Lanzarote. Eén van bovengenoemde vrienden had ons verwezen naar een Nederlander die al 30 jaar op Lanzarote woonde en eigenaar was geweest van een groot duikcentrum op Lanzarote. Na een ontmoeting met René van Leeuwen en zijn vrouw Dea kwam alles min of meer in een stroomversnelling en hadden we in drie dagen tijd de basis gelegd voor Euro-Divers Lanzarote.

Euro-Divers Lanzarote

Wat is de ligging van Euro-Divers Lanzarote?

Ons duikcentrum ligt op een perfecte locatie, in het midden van de Fariones hotels en appartementen. Maar ook heel veel andere hotel- en appartementencomplexen in diverse prijsklassen liggen dicht bij ons duikcentrum. Direct tussen diverse winkels en restaurants en op slechts op een paar minuten lopen van de kilometerslange boulevard van Puerto del Carmen. En dan natuurlijk het belangrijkste: slechts enkele minuten lopen en we staan op Playa Grande, ons huisrif. Een geweldige duiklocatie maar ook een mooi strand voor de niet duikende familieleden.

Anderen lezen ook:  Voor het eerst baby-oesters in de Noordzee

Wat maakt jullie uniek?

Euro-Divers Lanzarote is een echte familieduikcentrum, bestaande uit zoon Dennis, moeder Karolien en vader Harold. Daarbuiten werkt onze Spaanse duikinstructrice Alba inmiddels alweer bijna drie jaar bij ons; we kunnen haar inmiddels ook tot onze familie rekenen. Wij hebben gekozen voor een persoonlijke aanpak.

We duiken in kleine groepen en streven naar perfecte kwaliteit, maar ook gezelligheid vinden wij erg belangrijk. Duikers moeten zich thuisvoelen. We zijn inmiddels bijna vier jaar bezig met ons duikcentrum en onze slogan Diving with Friends wordt ook door de mensen die ons bezoeken bevestigd. Vooral de recensies die we terug kunnen lezen op Tripadvisor, Google en Facebook zijn voor ons een duidelijke bevestiging dat we op de goede weg zijn en dat onze slogan van toepassing is.

Euro-Divers Lanzarote

Jullie hebben een schitterend huisrif!

Ons huisrif Playa Grande is erg populair ja. Het is op loopafstand van ons duikcentrum en is zowel geschikt voor de beginnende duiker als de ervaren duiker. Het strand loopt zeer geleidelijk af en op de ondiepe gedeeltes komen we al direct leven tegen. Tussen de 4 en 9 meter diepte zijn een paar mooie rotsformaties waar je octopus, zeepaardjes, naaktslakken, roggen, diverse vissoorten maar ook de beroemde engelhaai tegen kunt komen. Je hoeft niet echt diep te gaan om heel veel moois te zien.

Wil je dieper, dan kom je op 20 meter uit bij een spectaculaire drop-off die doorloopt naar meer dan 50 meter. We vinden op ons huisrif zoveel onderwaterleven dat het amper allemaal op te noemen is, maar Dennis kan je daar tijdens de briefings en tussen de duiken door heel veel over vertellen.

Wat zijn twee andere populaire duikplekken en waarom? We duiken vaak op Black Beach. Deze locatie bevindt zich in Puerto del Carmen en is totaal anders dan Playa Grande. De naam verraadt het al een klein beetje: een zwart strandje, met ook op het ondiepe gedeelte al hele mooie rotsformaties waar we vaak grote scholen barracuda’s tegenkomen, maar ook andere grote scholen met vis, zeenaaktslakken, octopus… kortom: een duiklocatie met veel leven.

Anderen lezen ook:  Roze manta gespot voor de kust van Australië

Een andere populaire en mooie locatie is Mala, een plek met heel veel groot leven. We komen daar heel vaak diverse soorten roggen tegen en andere grote vissoorten. Deze locatie heeft één nadeel en dat is dat hij erg weergevoelig is; met hoge golven is het water verlaten daar erg moeilijk.

Euro-Divers Lanzarote

Hoe gaan jullie om met corona?

In Spanje is door de overheid in overleg met een aantal duikorganisaties een protocol gemaakt dat in grote lijnen overeenkomt met het DAN-protocol betreffende corona. Papierwerk proberen we zoveel mogelijk van tevoren digitaal te regelen. Alle theoriecursussen deden we toch al via PADI eLearning, dus klassikaal lesgeven gebeurde al niet.

Verder is natuurlijk de 1,5 meter regel van toepassing en gebruiken we mondmaskers in het duikcentrum, bij een transport met onze bus of op de boot – daar waar afstand houden bijna niet mogelijk is. We vragen duikers hun duikmasker, snorkel en automaat op hun appartement/hotelkamer schoon te maken, zodat ze niet in aanraking kunnen komen met materialen van anderen. Al onze eigen materialen worden gedesinfecteerd volgens de voorschriften.

Wat voor soort duiken bieden jullie aan? Kant of boot?

De meeste locaties op Lanzarote zijn heel goed vanaf de kant te bereiken. Kantduiken bij Playa Grande is voor andere duikcentra geen optie, daar er geen parkeermogelijkheden zijn, dus zij zijn aangewezen op Playa Chica, waar wij trouwens ook met regelmaat een duikje maken.

Andere duikcentra kunnen dus alleen maar per boot bij Playa Grande komen, terwijl wij dus gewoon vanaf ons duikcentrum lopend vier duiklocaties bereiken! Wij maken alleen gebruik van een boot als er echt geen andere mogelijkheid is om op een locatie te komen. Bijvoorbeeld bij de havenwrakken, Punta Tinosa en de beeldentuin in Playa Grande.

Anderen lezen ook:  Topspot Scuba Sur Diving op Gran Canaria

Euro-Divers Lanzarote

Welke faciliteiten heeft het duikcentrum?

Bij ons is het goed toeven, we houden zelf ook erg van gezelligheid dus aan onze picknicktafels kunnen we altijd nog even gezellig nababbelen over al het mooie onderwaterleven dat we gezien hebben.

Natuurlijk onder het genot van bakje koffie/thee of een glas water. We hebben een ruim buitenterras met spoelmogelijkheden voor duikmateriaal en rekken waar je het materiaal kan laten drogen. Daarbuiten hebben we lockers voor je persoonlijke spullen, een persoonlijke bak voor je kleine duikmaterialen en bieden we sinds kort ook nitrox aan, mits dit van tevoren geboekt wordt.

Hoe zit het met accommodatie?

Wij bieden zelf geen accommodatie aan, maar hebben daarvoor een geweldige partner in Diving World duikvakanties. Bij hen kan je terecht voor het complete plaatje, dus inclusief vlucht, hotel, transfer en je duikpakket. Diving World is al vanaf dag één onze trouwe partner en je kunt er met al je vragen terecht.

Uiteraard kun je ook altijd direct contact met ons opnemen. Op locatie geven we je tips over goede restaurants en mooie bezienswaardig-heden op het eiland. Want dat is het mooie van Lanzarote: het is zowel onder als boven water erg verrassend!

Euro-Divers Lanzarote

Faciliteiten Euro-Divers Lanzarote

✔ Huisrif op loopafstand

✔ Direct aan het strand

✔ Accommodatie via Diving World duikvakanties

✔ Picknicktafels en buitenterras

✔ Kant- en bootduiken

Meer informatie Euro-Divers Lanzarote: www.euro-divers.com of www.divingworld.nl

Ook interessant voor jou:

Lees gratis de special DUIKEN op de Canarische Eilanden

Bij Euro Divers Lanzarote zit je goed voor engelhaaien