Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

WWF-Sea Swim, zwemmen voor een plasticvrije zee

21 september 2019 @ 11:00 - 17:00

€45
WWF sea swim

Zwem jij mee voor een plasticvrije zee? Zaterdag 21 september organiseren we de WWF-Sea Swim in Scheveningen.

We gaan met honderden mensen tegelijk het zeewater in en zwemmen voor ons leven! We zwemmen namelijk tegen de plasticvervuiling van de zee. Wist jij dat er per uur bijna 10 olympische zwembaden vol aan plastic in zee belanden? Dat jaarlijks minimaal 100.000 zeedieren sterven door plastic in zee? En dat ook wij mensen plastic binnenkrijgen via ons eten, drinken en de lucht die we inademen? Daar moeten we nu iets aan doen, voor ons en toekomstige generaties. Er is veel geld nodig om het probleem aan te pakken en we vragen jou daarom om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen. Zwem jij mee voor een plasticvrije zee? Je kunt kiezen uit 0,5 km of 1,0 km. Doe mee en Free the Sea!

Early bird korting WWF-Sea Swim

Deelname aan het evenement kost 35 euro voor vroege vogels die zich vóór 31 juli aanmelden. Vanaf 31 juli betaal je 45 euro. Tijdens het aanmeldproces kun je kiezen voor welke afstand je je wilt inschrijven.

Hoe?

1. Plasticvrij maken van 5 grote steden in de Koraaldriehoek. Het is een prachtige regio met een schitterende onderwaterwereld, maar helaas ook de regio waar 50% van de plasticvervuiling in zee vandaan komt.
2. Lokale ondernemers helpen met oplossingen: niet overal zijn vuilophaaldiensten of recyclestations. Men moet daar (maar ook hier) toe naar afschaffen van wegwerpplastic, minder plastic in het algemeen en het plastic dat gebruikt wordt moet in ieder geval gerecycled worden, zodat er geen plastic meer in de natuur terecht komt.
3. WWF lobbyt voor internationale afspraken om plasticvervuiling in de natuur te stoppen.
4. WWF doet onderzoek naar gevolgen van plasticvervuiling en ook naar alternatieven om plasticvervuiling tegen te gaan.
5. WWF werkt aan educatie, promotie plastic-alternatieven en recycling en beach clean ups.

Meer weten? Lees ook Duiken in de plastic soep op Nusa Penida

Locatie

Scheveningen Strand
Scheveningen strand
Scheveningen, Nederland
+ Google Maps