Onderwaterfotograaf, zit jij ook thuis? Slaat de verveling toe? We dagen je uit om jouw mooiste onderwaterfoto boven water te maken en in te sturen voor deze ludieke fotowedstrijd! Pak je camera er snel bij en ga aan de slag! SeaLife en Onderwaterhuis.NL belonen de leukste, gekste of meest originele macro- en groothoekfoto met een mooie prijs!

Duik in de kinderkamer die schattige schildpadknuffel of Lego-duikpoppetjes op en maak de eettafel vrij. Dit is misschien het moment om je fotografieskills te verbeteren! In deze ludieke fotowedstrijd gaat het om de mooiste onderwaterfoto boven water gemaakt. In de keuken, op het toilet, of woonkamer, alles mag zo lang de foto maar op het droge is gemaakt.

Een fotowedstrijd winnen? Zo doe je dat!

Zijn we er klaar voor? Batterij opgeladen, geheugenkaart in de camera? Neem nog een slok koffie en go! Ho… stop! Heb je al een plan van aanpak? Ben je bekend met compositieregels? Nee? Neem dan even een kijkje hier of hier voor 10 compositieregels voor onderwaterfotografie. Want, geen goede foto zonder een goede compositie. Uitgelezen? Goed, nu we de theorie weten, even het volgende.

fotowedstrijd

Tip: voeg een tweede onderwerp aan de foto toe!

De beste manier om de aandacht van de jury te trekken, is dat je een foto maakt die opvalt. Dat kan betekenen dat je een onderwerp of techniek laat zien die nog nooit eerder is gebruikt. Je moet dus out-of-the-box denken. Probeer indruk op de jury te maken met innovatieve ideeën of probeer het effect van een foto te vergroten door een tweede onderwerp aan de foto toe te voegen, bijvoorbeeld een krab op de kop van een schildpad.

Anderen lezen ook:  Metalsub XRE1250-R, uitbreiding van de familie

Aan de slag

Niet alle foto’s zijn kanshebbers in een wedstrijd. Bij een wedstrijdfoto moeten mensen een wow-gevoel hebben. Een heel goede manier om te bepalen welke beelden echte toppers zijn, is dat je 20 foto’s naast elkaar op je computerscherm zet en dan de andere kant op kijkt. Als je dan weer naar het scherm kijkt, moet je spontaan zeggen welke foto je het eerst opvalt. Meestal zijn dat foto’s met intense kleuren, contrast en een sterke compositie. Als ze jou opvallen, dan zal dat bij de jury waarschijnlijk ook het geval zijn.

fotowedstrijd

Bij een wedstrijdfoto moeten mensen een wow-gevoel hebben, dat ontbreekt bij deze foto.

Omdat je alleen kunt winnen als je meedoet, gaan we aan de slag. Er zijn twee categorieën in deze fotowedstrijd: macro en groothoek. Je mag aan allebei meedoen. De opdracht is eenvoudig, maak een macro- of groothoekfoto die ons een WOW-gevoel geeft. Meedoen kan via onze DUIKEN facebook pagina tot en met 6 april 2020, upload je foto in de comment van de wedstrijd.

Je foto posten op Instagram kan ook, deel je inzending onder #onderwaterfotobovenwater

Een van de te winnen prijzen is een Sea Dragon Mini 900 Dive Light! Onderwaterhuis.NL geeft een Vivid-Pix Land & Sea PLUS onderwaterfoto correctie software pakket weg!

De jury wordt gevormd door DUIKEN, Onderwaterhuis.nl en Sealife-cameras.com

We selecteren onze top 10 en laten het publiek meestemmen. Veel succes en plezier!

fotowedstrijd