Nicky en Niels Breumer zagen door de bomen het bos niet meer. Ze wilden zo graag op duikvakantie in augustus, maar waar konden ze naartoe? Diving World adviseerde Lanzarote, dat op dat moment nog op reisadvies code geel stond. Wij waren heel benieuwd hoe ze het hebben gehad.

«Dat groene water waren we nu wel echt zat»

Lanzarote was niet jullie originele bestemming?

Het moest echt een duikvakantie worden, want we hadden nu wel even genoeg van al dat groene water. Daarnaast wilden we ook gewoon even een weekje eruit. Nadat onze reis naar Indonesië en daarna ook onze reis naar Kroatië niet door kon gaan, zagen we door de bomen het bos niet meer.

Wat is wel mogelijk, wat is niet mogelijk? We waren zelf al naar vliegreizen aan het kijken, maar we wilden ook niet te veel risico lopen. Daarom stuurden we een e-mail naar Diving World en wat zij zouden adviseren. Al snel kregen we bericht terug met twee opties: Malta of Lanzarote.

Omdat ik (Nicky) 13 jaar geleden mijn Scuba Diver-brevet op Lanzarote had gehaald, zijn we voor die bestemming gegaan. Beetje sentiment. Ook het leven wat je daar onder water ziet, zoals verschillende soorten roggen en engelhaaien, leek ons wat uitgebreider dan op Malta.

Qua vliegafstand maakte het niet zoveel uit, maar ook de keuze voor een appartement was voor ons de doorslag. Stel het gaat toch mis, dan zit je liever in een appartement dan op een hotelkamer.

Hoe was het vliegen?

De vliegreis was even wennen. Met inchecktijd, vliegen en koffers ophalen, zit je heel lang met een mondkapje op. Verder is het vrij normaal, de procedures zijn niet anders dan anders. Ook was het vliegtuig maar half vol dus had je wat meer ruimte. Ik vond het wel heel spannend om te vliegen, stel dat het misgaat, wat als je in quarantaine moet, of niet naar huis kunt?

Anderen lezen ook:  Aqua Lung Storm: ik neem je mee

Hoe ging het verblijf om met corona?

Binnen moest je je mondkapje op, het personeel liep de gehele dag met mondkapje op. Verder was het ontbijtbuffet anders ingericht, je wees aan wat je wilde en dit werd dan voor je op een bordje gelegd. Koffie en thee brachten ze aan tafel. Ook diende je overal je handen te ontsmetten. Op het mondkapje na was het niet heel anders dan in Nederland.

Hoe ging het duikcentrum om met corona?

Binnen in het duikcentrum en tijdens het vervoer moest je je mondkapje op. Ook hier weer steeds handen ontsmetten. Ook was het spoelen van de duikmaterialen anders. Normaal spoel je alles in een bak, nu moest je alles los met een slang schoonmaken. Door corona was het echter niet zo druk, wat het voor ons juist weer heel relaxed maakte.

Kon je een beetje gezellig uiteten?

Uiteten gaan was prima. De restaurantjes waren net weer open aan het gaan en het was erg rustig.  Als je binnen of op het terras liep, moest je een mondkapje op. Zodra je ging zitten, mocht deze af. Ook bij binnenkomst weer je handen ontsmetten. De kaart was in sommige restaurants met een QR-code zodat je deze kon scannen met je mobiel.

Euro-Divers is echt een hele fijne duikschool. Ze kijken samen met de gasten wat ze willen om de beste duiken uit te kiezen.

Wat heb je als negatief ervaren?

De vliegreis met mondkapje was niet prettig. Nu was het vliegtuig vrij leeg, maar met een vol vliegtuig wordt dat denk ik echt heel vervelend/claustrofobisch. Daarnaast de onzekerheid van stel dat het nu misgaat of als de regels weer worden aangescherpt? Dat zit toch wel in je achterhoofd, zeker voordat je gaat.

Anderen lezen ook:  Southern Africa Unlocked

Wat als positief?

Euro-Divers Lanzarote is echt een hele fijne duikschool. Fijne mensen die echt met de gasten samen kijken naar wat voor een duiken ze kunnen/willen maken. Daarnaast is het voor en na de duik gezellig en staan ze met een beker water klaar na de duik.

Water en snacks tussen de duiken door wordt bij uitstapjes ook geregeld. Ik vind dat een duikvakantie niet alleen door de duiken zelf wordt gemaakt, maar ook door de duikschool. Dit is niet een duikschool waar je een nummertje bent.

Duiken op Lanzarote is heel divers.

En het duiken zelf?

Geweldig! Het water was blauw – wat we graag wilden! – en we hebben veel verschillende soorten leven gezien, van slakjes en garnaaltjes, tot grote pijlstaartroggen en murenes. Het is heel erg divers duiken, wat maakt dat je iedere duik anders is. Mijn man (Niels) vond vooral de sepia’s erg leuk.

Wie: Nicky en Niels Beumer

Reisperiode: 4 t/m 11 augustus 2020

Verblijf: Bahia Kontiki

Duikcentrum: Euro-Divers Lanzarote

Bestemming: Lanzarote, Puerto del Carmen

Lanzarote

Niels was dol op de vele sepia’s.

Boek jouw reis met Corona Refund Garantie!

Op het moment van schrijven geldt het reisadvies code geel voor Lanzarote. Wil je toch graag alvast een duikvakantie boeken met zekerheid in deze onzekere tijden? Bij Diving World boek je jouw duikvakantie onder de ANVR- en SGR-voorwaarden én met de Corona Refund Garantie. Dat betekent dat je je vakantie gewoon kunt boeken en mocht het reisadvies roet in het eten gooien, je je geld terugkrijgt, in plaats van een voucher.

Anderen lezen ook:  Ook de witte haai heeft zo zijn angsten

Meer info: www.divingworld.nl