Dinsdagavond kreeg SOS Dolfijn een melding over een aangespoelde dode dolfijn op het strand van Wijk aan Zee. Na het bekijken van beeldmateriaal werd snel duidelijk dat het hier ging om de tuimelaar dolfijn met de bijnaam Zafar die vorig weekend in de Amsterdamse havens was terecht gekomen. Na een hulpoperatie werd het dier toen terug geloodst naar zee.

Zafar overleden

Vanmorgen hebben teamleden van SOS Dolfijn met behulp van vrijwilligers van het EHBZ netwerk en de strandvonder de dolfijn van het strand gehaald. Hoe het dier is overleden is nog niet duidelijk.

Het lijkt erop dat de dolfijn nog maar kort dood is. Opvallend is wel dat het staartblad mist. De oorzaak van deze amputatie is ook nog niet bekend. Het dode dier is naar de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht gebracht waar vandaag een onderzoek zal plaatsvinden. Hopelijk komen we meer te weten over de omstandigheden en doodsoorzaak.

Verdrietig

Het team van SOS Dolfijn en alle betrokkenen zijn zeer aangedaan door dit verdrietige nieuws nadat een week geleden Zafar nog uit zijn benarde situatie werd geholpen in Amsterdam.

 

Dinsdagavond kreeg SOS Dolfijn een melding over een aangespoelde dode dolfijn op het strand van Wijk aan Zee. Na het…

Geplaatst door Stichting SOS Dolfijn op Woensdag 13 mei 2020

Anderen lezen ook:  Van fouten leren: Pas op, soloduiker