Techduiken op Curaçao, kan dat? Jazeker! Bij Goby Divers ben je dan aan het juiste adres. Bernardo is professioneel techduiker en kent de diepe wrakken als geen ander – ook de Stella Maris op 140 meter. Alles wat je nodig hebt voor jouw techduik, is aanwezig. Naast techische duiken biedt deze ‘boutique’ dive operator schitterende trips in kleine, intieme groepen voor recreatieve duikers.

Waar zitten jullie precies?

Onze locatie is bij Hotel Hector Suites, vlak bij Willemstad, met voor de deur huisrif The Crash. Dit is een historische site waar resten van een vliegtuig en de kanonneerboot USS Erie liggen uit WOII.

Op de USS Erie kan helaas niet gedoken worden, zij ligt namelijk op meer dan een kilometer diep, maar de resten van het vliegtuig liggen hier en daar nog op duikbare diepte

Hoe is jullie huisrif?

Ons huisrif is een steile helling die op ongeveer 8 meter begint en tot op ruim 50 meter diep met diverse koraalsoorten en sponzen bedekt is.

Te water gaan is eenvoudig via het strand en na een korte oppervlakte swim-out van de lagune, linksom over een klein stukje zand met jawfish, platvissen, zo nu en dan schildpadden en zeepaardjes, en de drop-off is daar.

Goby Divers

Wat voor soort duiken organiseren jullie?

Alle soorten duiken: van recreatief tot technisch, kant- en bootduiken, en uiteraard alle opleidingen. ’s Ochtends en ’s middags maken we twee duiken, en voor de liefhebbers organiseren we nachtduiken. We bieden ook nacht-fluoduiken aan.

We organiseren decompressieduiken over langere afstanden of naar de diepere wrakken (50 meter en verder) en verticale afgronden voor techduikers.

Anderen lezen ook:  Alles over Bonaire - Praktische informatie

Jullie zijn expert op het gebied van techduiken?

Jazeker, wij beschikken over de kennis en apparatuur om diepe duiken mogelijk te maken en veilig af te ronden. Ons techteam is gecertificeerd voor Expedition Trimix Diver, zowel voor CCR alsook OC. Uiteraard kunnen we gassen, flessen en andere benodigdheden leveren.

Jullie ligging is niet verkeerd…

Inderdaad, aan zee en 5 minuten van het historische centrum van Willemstad, Otrabanda, met haar gerestaureerde koloniale gebouwen en een ruime keuze uit restaurants.

Goby Divers

Ima en Ândhiela, de oprichters van Goby Divers.

Wat voor accommodatie bieden jullie aan?

Onze duikers kunnen uit meerdere verblijven kiezen. Hotel Hector Suites, waar wij onze shop hebben, heeft ruime suites met ontbijt of full board. Om de hoek ligt het Royal Palm Resort en het Marriott Luxury Hotel.

Iets verderop Dreams Curaçao Resort met wie we samenwerken. Verder verstrekken wij een kosteloze pick-up/drop-off service van/naar de meeste hotels en resorts.

Welke maatregelen hebben jullie genomen m.b.t. corona?

Uiteraard zijn wij bekend met de kansen op besmetting met het virus en zien erop toe dat de uitrustingen, in het bijzonder de ademautomaten, maskers en inflators, zorgvuldig gereinigd en ontsmet worden na iedere duik.

Instructie wordt zoveel mogelijk in de open lucht gegeven en wie ziek is, blijft thuis. En, zoals eerder vermeld, wij hanteren kleine, intieme groepen.

Goby Divers

Wat maakt jullie uniek?

Onze staf spreekt vele talen: Nederlands, Engels, Portugees, Spaans, Duits en natuurlijk Papiamento. Daarnaast bieden we full support en opleidingen voor rebreathers, zowel recreatief als technisch.

Het rif behouden en verzorgen is voor ons heel belangrijk (Project Aware). Daarom nemen we deel in het Adopted Dive Site programma en organiseren we maandelijkse clean-upduiken, inclusief schoonmaak aan de kust.

Anderen lezen ook:  Vijf must see Gozo voor ieder niveau

Goby Divers is eveneens actief betrokken in het Sea Turtle Conservation programma en het rifmonitoringprogramma van de California Academy of Sciences.

www.goby-divers.com

Lees ook de gratis DUIKEN Curaçao Special!