Hoe warm is water? Hoe lang is het vliegen naar Curaçao? Heb ik een reisstekker nodig? Hier zijn onze Reisfacts Curaçao!

Vliegtijd: ongeveer 9,5 uur

Afstand: 7.850 kilometer

Tijdsverschil: wintertijd 5 uur vroeger dan in NL, zomertijd 6 uur vroeger dan in NL

Reisdocumenten: geldig paspoort

Vaccinaties: geen

Stekker: stekkers uit Nederland passen niet op het stopcontact in Curaçao. Je zult een reisstekker moeten gebruiken (o.a. te koop bij de ANWB en op Schiphol).

Temperatuur boven water: gemiddeld 28 °C (‘s nachts slechts 5 graden koeler).

Watertemperatuur: gemiddeld rond de 27°C. Duiken naar 25 meter met een shorty is geen probleem, maar wij raden toch een long suit aan in verband met bescherming van je huid. De koudste periode is rond februari-maart (25,9°C) en de warmste periode is rond september – oktober (28,2°C).

Internet: Curaçao heeft een GSM-900 netwerk. Je kunt ter plaatse een sim-kaartje (chippie) kopen bij UTS of Digicel, zorg wel dat je telefoon simlock-vrij is!

Eten en drinken: Aangezien alles hygiënisch en schoon is, komen maag- en darmklachten vrijwel niet voor.

Geld: De officiële munt is de Antilliaanse gulden, die aan de koers van de US-Dollar is gekoppeld. Pinnen kun je bijna overal en creditcards worden ook vrijwel overal geaccepteerd.

Taal: Communiceren in het Nederlands met de eiland-bewoners is geen enkel probleem.

Vervoer: Veel hotels hebben een minibusservice. Taxi’s zijn er voldoende, scooters en fietsen kan je huren. Curaçao leent zich uitstekend voor een huurauto.

Veiligheid: Curaçao is over het algemeen veilig. Sluit je auto en goed af en laat geen waardevolle spullen onbeheerd achter. Kijk uit voor zakkenrollers in drukke menigtes.

Anderen lezen ook:  Hotspots Bonaire om zeeschildpadden te spotten

Nummers in geval van nood:

Algemeen: 911

Ambulance: 912

Ziekenhuis : 910

Kustwacht: 913

Decompressiekamer: +5999 462 4900

Bekijk ook: Oogstrelend, Oostpunt van Curaçao