De #suuntofotochallenge is goed op stoom. De jury kreeg deze week bijna 100 foto’s voorgeschoteld. De een nog mooier en kleurrijker dan de ander! Graag maken we de winnende foto van week 2 bekend, een Heilige Graal opname voor onderwaterfotografen.

Humor in een foto

Voor winnende foto’s hoef je niet altijd ver weg! Niet voor niets scoorde de fraaie foto van een snoek vorige week hoge ogen. In week twee van de #suuntofotochallenge moest de jury erg lachen om de foto van een Groene Wierslak. Het beeld van een hele blije slak tovert direct een glimlach op je gezicht. Marco van Rijswijk maakte deze grappige foto, vermoedelijk in de Grevelingen.

Foto: Marco van Rijswijk

Framing

De eerste sepia’s van het jaar zijn al weer gespot in de Oosterschelde. De knappe foto van Glenn Verheyde maakt dat je direct in de auto wil springen om op sepia jacht te gaan. Misschien rijden we daarna wel door naar Oostenrijk voor een duik in de Fernsteinsee. Daar maakte Rebecca Pauwels een frisse zoetwaterduik. Haar foto is een mooi voorbeeld van een van de compositieregels die onderwaterfotografen kunnen toepassen: framing.

Foto: Glenn Verheyde

Hiermee bied je een bijzondere blik op de onderwaterwereld. Door het belangrijkste gedeelte in je foto te omkaderen, lijst je dit deel bijna letterlijk in. Je maakt een frame binnen een frame: de randen van je foto zijn het buitenste frame, het tweede frame maak je ín de foto, door je compositie slim te kiezen. Daarbij creëert deze compositie een gevoel van diepte in de foto. Het onderwerp, bijvoorbeeld een school vissen of model, dienen de foto in te zwemmen. Op deze manier kun je vrij veel op de foto zetten, zonder dat er direct een rommelig beeld ontstaat. Het kaderen kan de kijker verder helpen om een idee te krijgen van de grootte van de ruimte én hoe deze in elkaar zit.

Rebecca Pauwels

Foto: Rebecca Pauwels

Heilige Graal voor onderwaterfotografen

Sportduikers reizen er de halve wereld voor rond: in landen als Indonesië wachten ze tegen zonsondergang de mandarijnvisjes af die dan tevoorschijn komen voor het adembenemende paringsritueel. Voor velen geldt een foto hiervan als de Heilige Graal van de onderwaterfotografie. Sander van der Heijden stuurde geen foto van mandarijnvisjes in, maar zijn muilbroeder met eitjes in de bek komt wel in de buurt van zo’n Heilige Graal foto. Veel onderwaterfotografen dromen van dit soort geslaagde foto’s. Sander van der Heijden is onze winnaar in week 2, hij ontvangt de weekprijs, een originele emaille Suunto mok. Van harte Sander en tot volgende week!

Foto: Sander van der Heijden

Je kan nog meedoen!

Stuur gedurende onze fotochallenge minimaal drie foto’s naar foto@duiken.nl. Om je kans te vergroten, kun je gedurende de challenge iedere week een foto inzenden.

Anderen lezen ook:  SeaLife SportDiver, een onderwaterbehuizing voor je iPhone

Hoofdprijs

Bij deelname aan #suuntofotochallenge maak je kans op de schitterende hoofdprijs: de nieuwe Suunto D5 duikcomputer in horlogeformaat ter waarde van € 649!

Voor de weekwinnaars staat er een originele emaille Suunto mok klaar.

Een deskundige jury beoordeelt welke fotograaf met zijn fotoserie de hoofdprijs in ontvangst mag nemen. Meedoen kan vanaf donderdag 25 april tot en met 5 juni via foto@duiken.nl, vermeld je naam in de bestandsnaam van de foto (maximaal 10 MB).

De weekwinnaars publiceren we op www.duiken.nl. Alle inzendingen kun je op www.facebook.com/Duiken.nl in het album #suuntofotochallenge bekijken.

Voorwaarden #suuntofotochallenge

  • Meedoen kan vanaf 25 april tot en met 5 juni via foto@duiken.nl, vermeld je naam in de bestandsnaam van de foto (maximaal 10 MB).
  • Stuur gedurende onze fotochallenge minimaal drie foto’s
  • Om je kans te vergroten, mag je gedurende de challenge iedere week een foto inzenden.
  • Foto’s dienen onder water gemaakt te zijn
  • Half/half foto’s zijn welkom
  • Foto’s worden onder andere beoordeeld op compositie, originaliteit en scherpte
  • De weekwinnaar maken we bekend op www.duiken.nl
  • Een deskundige jury selecteert de weekwinnaar en beslist wie de hoofdprijs in ontvangst mag nemen.
  • De winnaar van de Suunto D5 maken we bekend in een uitgave van DUIKEN

 #suuntofotochallenge

Bekijk ook: Suunto D5 aan de tand gevoeld