Azuurblauwe zeeën, parelwitte zandstranden, een overvloed aan uitzonderlijke diersoorten en ongerepte natuur. De biodiversiteit van Indonesië staat op nummer 2 qua meest gevarieerd ter wereld. In DUIKEN september gaan we eilandhoppen met onderwaterfotografen Els Van Den Borre en Bruno Van Saen, die ons hun favoriete diertjes, duikplekken en resorts tonen!

Een interview met manager Gonçalo Henriques van Dive Center Karang Divers Amertha op Bali…

 

duiken bali 2

 

Hoe ben je op Bali beland?

Ik kom oorspronkelijk uit Portugal en heb wereldwijd alle ‘places to be voor duikers’ had bezocht. Zo weet ik alle voor- en nadelen van de duikbestemmingen. Als ik die dan vergelijk, kom ik tot de conclusie dat Bali en Pemuteran de beste mogelijkheden voor een duikcentrum bieden. En nu ben ik daar dus!

 

Sinds wanneer bestaat jullie duikcentrum?

Echt nog maar net!

Het Karang Dive & Spa Resort zelf ging in 2009 al open. Het is een tophotel, bestaande uit 15 villa´s die elk 2,3 of 4 kamers hebben. Het resort heeft een heerlijk zwembad mét bar, voor de nodige verkoelende drankjes. De tropische tuin grenst aan de prachtige, groene omgeving waarin Karang Dive & Spa Resort is gevestigd. Maar tot nu toe ontbrak er wel één ding: een duikcentrum. Gelukkig kregen wij de kans ons aan te sluiten bij het hotel.

 

duiken bali resort

 

duiken bali boot

 

Wat maakt jullie locatie uniek?

De natuur en rust die je in het gebied vindt en natuurlijk onze toplocatie aan het Pemuteran strand. Mensen kunnen hier hun actieve duikvakantie combineren met heerlijk luieren.

 

Anderen lezen ook:  La Morépire, eenmalige toegang tot een leisteenmijn

Wat voor type duiken bieden jullie aan?

  • Bij het huisrif; we hebben vlak voor het duikcentrum 3 verschillende spots aan de kust.
  • Bootduiken bij 8 verschillende riffen, allemaal met gezond en kleurrijk koraal.
  • Dagtrip met duiken bij het Menjagan eiland, onderdeel van het Barat National Park. We hebben in totaal 12 duikspots rondom het eiland, allemaal geschikt voor elk type duiker.

Wanneer we in één groep duikers hebben van verschillende niveau’s, zorgen we ook voor meerdere begeleiders.

 

duiken bali onderwaterfoto

 

Wat is je favoriete duiklocatie?

Dat is Menjagan eiland, omdat je daar echt ongerepte natuur vindt. Bovendien behoort het tot het schitterende Barat National Park. Het eiland is zo goed als onbewoond en wordt omringd door glashelder water. Je vindt er 12 geweldige duikspots die echt adembenemend zijn. Onder water vind je indrukwekkende koraalriffen en wanden; hét thuisfront van veel verschillende diersoorten, waaronder een paar hele bijzondere!

 

Droombaan of hard werken?

Beide. Het is mijn droombaan omdat ik werk in een paradijselijke omgeving. Wie wil dat nou niet? Tegelijkertijd is het heel hard werken omdat ik een startende ondernemer ben met een nieuw duikcentrum. Ik ga voor niets minder dan de hoogste kwaliteit en beste service, dat vraagt om heel wat effort.

 

Mis je iets van je thuisland?

Van Portugal mis ik het eten – vooral het brood – én natuurlijk de voortreffelijke rode wijn!

 

Meer info:

amerthakarangdivers.com
amertha@karang-divers.com