Waar je ook bent in Nederland, er zit ongetwijfeld een SubLub winkel bij jou in de buurt. Bij alle vijf de fysieke duikwinkels vind je een groot assortiment van de bekende merken duikmaterialen: van wetsuit tot vin, van BCD tot boots. Redacteur Carlo Vreugde gaat on tour en bezoekt de shops, waarbij hij in gesprek gaat met de eigenaren. Zijn vijfde en laatste stop is SubLub Rotterdam. 

Het is best wel bijzonder om je duikwinkel in Rotterdam te plaatsen, want het is de op een na grootste stad in Nederland met meerdere collega-winkeliers in dezelfde stad. Alleen is dit wel een duikzaak met veel sfeer en dat merk je aan het passievolle personeel.

En vergeet vooral niet de geweldige geschiedenis die hier vandaan komt, want hier is het allemaal begonnen met eigenaar Daan Loeber! Tijdens zijn studie is deze jonge ondernemer zijn eigen duikschool begonnen in 1994 om wat geld bij te verdienen. Met een investering in een paar duiksetjes, is hij les gaan geven.

Na het voltooien van zijn studie kiest Daan om fulltime verder te gaan met zijn duikschool en duikles te geven. Vervolgens opent hij in 1999 een duikwinkel in Rotterdam zodat duikers ook duikspullen kunnen kopen.

Van clubhuis tot professionele shop

In die tijd stond gezelligheid op nummer 1 en was de winkel een groot clubhuis voor duikers. In 2004 komt de winkel in Amstelveen erbij en krijgt de internetwinkel meer aandacht. Service en advies wordt steeds belangrijker in de shop, omdat duikers via de website naar de winkel beginnen te komen.

Anderen lezen ook:  De slijmvis: Zeeuws lachebekje

De duikschool loopt goed en hierdoor wordt er meer verkocht. Het is op dit moment wel pionieren met de internetwinkel, want je kan online natuurlijk geen duikpak passen. Wel ziet Daan dit als een etalage voor zijn duikwinkel en dat is te merken aan het groter wordende aantal bezoekers. Dit verandert helemaal als in 2011 de internetwinkel een prominent karakter krijgt en daardoor onmisbaar is geworden.

SubLub Rotterdam: groot assortiment

Duikers kunnen hierdoor een groot assortiment duikspullen online inzien doordat het aantal duikmerken aanzienlijk is uitgebreid. Het mooie is dat hierdoor de voorraad in SubLub Rotterdam ook het grootst is. De focus is verlegd naar wat de duiker graag wil gebruiken om te duiken.

Het is geweldig om te zien dat de online duikwinkel van alle markten thuis is voor snorkelen, zwemmen, duiken en techduiken. Alles kan je passen en ondertussen word je voorzien van alle advies met betrekking tot het duikmateriaal.

Inpakken en wegwezen

Landelijk zijn er goed verdeelde samenwerkingen ontstaan met de andere vier SubLub-filialen die allemaal bestaan uit eigen ondernemers: als eerste Zuidlaren, daarna Limburg, Voerendaal, Nieuwegein en als laatste Amstelveen. Daan promoot de internetwinkel waar alle filialen op meeliften en elk filiaal doet zijn eigen energierijke activiteiten.

Dit zie ik als Daan een droogpak demonstreert aan een duiker. Zij kan kiezen uit zeven verschillende droogpakmerken waarbij Daan van elk pak de eigenschappen aangeeft. Hij vraagt naar haar duikervaring en wat voor soort duiken zij gaat maken met het droogpak. Op basis van haar antwoorden geeft hij haar een passend advies, waarbij ze drie pakken kan proberen.

Anderen lezen ook:  Geleende duikcomputer zorgt voor verwarring

Toch wil ze ook een vierde merk passen, dat ze op internet had gezien. Geen probleem! Maar tijdens het passen valt dat pak als eerste af omdat het niet voldoet aan haar wensen. Daan vertelt aan mij dat de meeste fabrikanten mooie advertenties hebben, maar dat de gebruikerservaring van het personeel in de duikwinkel ervoor zorgt dat de duiker een persoonlijk passend advies krijgen.

Vervolgens gaat het ook om de pasvorm en zeker bij vrouwen is dit erg belangrijk. De klant is erg blij met het advies en ik zie haar blij de winkel uitlopen met een mooi droogpak onder haar arm. Dat is het voordeel als je zoveel merken naast elkaar hebt hangen: de klant kan goed vergelijken.

Alles aanwezig

De nieuwste duiktrends van kwaliteits-merken en een enorme keuze; het is allemaal aanwezig in Rotterdam. Van sidemountwing tot aan een winterzwempak toe. Hier kan je helemaal uit je dak gaan!

SubLub Rotterdam heeft een heerlijke winkelsfeer met passievolle duikers die je te woord staan, zodat je het aangeschafte artikel direct mee naar huis kan nemen. Hier wordt een duiker blij van!

Faciliteiten SubLub Rotterdam

  • Duik-, snorkel- en zwemmaterialen
  • Vulstation 200 en 300 bar
  • Onderhoud duikmateriaal
  • PADI-duikschool Het Duikhuis

Openingstijden: Ma t/m zo: 10:00-17:00 uur Parkeren: Parkeren kan voor de deur. Gebruik tot 18.00 uur locatiezone 611 voor de parkeermeter. Adres: Admiraal de Ruyterweg 40a, Rotterdam Telefoon: 010 – 244 01 11 E-mail: rotterdam@sublub.nl

Ook interessant voor jou:

Help, mijn duikmasker beslaat!

SubLub is Camaro Premium Dealer