Maar liefst 89 horecabedrijven in Singapore zetten zich in om de vraag naar haaienvinnen terug te dringen. Ze reageren hiermee op diverse dringende oproepen van het Wereld Natuur Fonds. De lijst van deelnemende bedrijven bevat onder andere restaurantketen Crystal Jade, toeleverancier Foodpanda en Pan Pacific Hotel Group, die het terugdringen van de vraag naar haaienvinnen toepassen op al hun internationale vestigingen.

Haaienvinnen miljoenenhandel in Singapore

Vorig jaar lanceerden WWF Singapore en Traffic een rapport dat aantoonde dat Singapore op een-na grootste handelsland in haaienvinnenhandel is.

Honderd miljoen haaien per jaar

Haaien zijn cruciaal voor de gezondheid van onze oceanen. Naar schatting worden er meer dan 100 miljoen haaien per jaar gedood. En samen met het feit dat veel haaien zich maar langzaam voortplanten zorgt dat ervoor dat veel soorten haaien bedreigd zijn.

Campagnes succesvol

De wereldwijde acties van WNF om de consumptie van haaienvinnen te stoppen, lijken impact te hebben. Naast oproepen aan het publiek, zijn er ook herhaaldelijk oproepen aan luchtvaartmaatschappijen en rederijen gedaan om te stoppen met het transport van haaienvinnen. En ook daar vinden we gelukkig ook meer en meer gehoor.

Lees hier meer (Engelstalig)

Bekijk ook: haaien en roggen terug in de Noordzee

Anderen lezen ook:  Nieuwe instap duiklocatie Gasselterveld (Drenthe)