Bonaire is de thuisbasis van drie van de zeven soorten zeeschildpadden ter wereld. Groene en karetschildpadden zijn het hele jaar te zien, terwijl de loggerhead meestal alleen het eiland bezoekt in het broedseizoen.

Waar vind je deze prachtige dieren? Waar ze zich voeden en slapen. En dat is in alle ondiepe wateren van Bonaire! Volgens Sea Turtle Conservation Bonaire zijn de typische hotspots Ebo’s Reef, Andrea II en Karpata. Deze plekken zijn goede kantduikplaatsen voor duikers en snorkelaars.

Andrea II

Andrea II is ideaal voor de beginnende duiker en snorkelaar. Je vindt hier vele anemonen en zachte koralen. Deze bieden een schuilplaats voor zowel roofdier als prooi. Naast de zeeschildpadden zijn er ook regelmatig zeepaardjes te zien. Diepte: 6 tot 30 meter.

Karpata

Karpata ligt aan het einde van de doorgaande weg langs de westkust en is bekend om het goede zicht en de panoramaview. De schildpadden, kleurrijke vissen en het ongerepte koraalrif zorgen dat je je geen moment verveelt. Vergeet niet de indrukwekkende ankers te bewonderen. Diepte: 6 – 30 meter.

zeeschildpadden

Ebo’s Reef

Voor deze duik moet je wel eerst een stukje met de boot naar Klein Bonaire, waar het rif ligt. Het is een heel bijzondere plek om te verkennen. Deze duikplaats heeft gigantische olifantsoor-sponzen en enorme kolonies van paarse buissponzen. Diepte: 12 – 30 meter.

Kijk voor meer info over Bonaire op: www.tourismbonaire.com

Bekijk ook: Op zoek naar jonge schildpadjes op Bonaire

Anderen lezen ook:  Expositie Gezonken Reddingen in het Reddingmuseum