Het Open Nederlands Kampioenschap onderwaterfotografie (ONK) gaat weer van start, en DUIKEN Magazine doet mee!

Het jaarlijks Open Nederlands Kampioenschap (ONK) onderwaterfotografie en –videografie gaat weer van start en DUIKEN  is van de partij! Met twee getalenteerde teams willen we door middel van een gedeelde liefde voor duiken en fotografie een mooie uitdaging aangaan . Hierbij een introductie van ons tweede team: Bootsy’s High Five!

Team Captain: Bootsy (Peter Boots)

Fotografeert met de Olympus OM-D E-M5 Mark II, duikt regelmatig in Nederland en gaat een paar keer per jaar richting warmere oorden. Hij zoekt prikkelende invalshoeken en probeert zichzelf technisch te verbeteren.

Desirée Hendrickx

In het dagelijks leven ben ik vakspecialist CT in het ziekenhuis, mijn job bestaat dus uit het maken van röntgenfoto’s.
In mijn vrije tijd wandel ik graag met mijn vriend, geniet ik van mijn kinderen en sinds 2010 duik ik graag onder in de Zeeuwse wateren, gewapend met fotocamera. Ik leer graag en hoop met deze competitie mezelf te kunnen uitdagen en meer te leren over de onderwaterfotografie, met name flitsgebruik en compositie. Ik ben in het bezit van de Olympus T4 met externe Inon S2000 flitser.

Jojanneke Blom

Ik heb een praktijk in Oncologische en medische voetverzorging, Sportmassage en Voetreflex (Chinese en westerse) en ik studeer acupunctuur. In mijn vrije tijd doe ik naast duiken aan salsa en yoga. Ik ben een fanatieke duiker, ik duik dan ook het gehele jaar door. Momenteel ben ik bijna 3* en het lijkt me leuk om ook instructeur te worden.

Anderen lezen ook:  Twee keer raak met een zeedraak

Grotduiken lijkt me ook leuk. Het type camera dat ik gebruik is een Sealife DC2000. Ik zou graag willen leren om nog beter te fotograferen, in zijn totaliteit. Ik heb laatst een grote domelens gekocht, een snoot en een extra macro ens. Ik wil veel gaan oefenen in Zeeland komende tijd, maar ook thuis en elders onder water. Helaas ga ik net iets te laat naar de Malediven voor het onderdeel no limits.

Leendert Smit

Ik woon in Rotterdam en ik ben mijn (NOB) duikopleiding begonnen in 1990. Ik ben nu 3* CMAS-duiker en ik heb ongeveer 800 á 900 duiken gemaakt, ik ben inmiddels gestopt met tellen. Ik maak ongeveer 40 á 50 duiken per jaar (als ik niet op duikvakantie ga) en de camera gaat ALTIJD mee. Ik duik om te fotograferen, het duiken zelf vind ik niet zo interessant. Technisch- grot- of wrakduiken trekt mij bijvoorbeeld niet.

Ik zou eigenlijk wel een cursus solo duiken moeten volgen omdat ik dat nu eenmaal vaak doe. Wat ik nog wil leren – en dit is misschien een pijnlijk aspect , want ik heb sinds enige weken een nieuwe set (overgestapt van Nikon spiegelreflex naar Olympus systeemcamera) – ik heb daar dus nog 0 ervaring mee en moet nog heel veel leren. Ik hoop in de periode voor het ONK die ervaring snel te kunnen opbouwen temeer daar Bootsy ook fotografeert met een Olympus camera.

Paul Koopman

Ik doe vooral mee om iets te leren. Ik heb een paar keer eerder met de PEN/OMD Experience van Karin Brussaard meegedaan en tot mijn verrassing zelfs een eerste prijs gehaald. Daarna mezelf verwend met een OMD-camera.

Anderen lezen ook:  Wat houdt zuurstofschoon in?

Ik duik sinds 1995 het jaartje rond, ook in Nederland. Naast duiken zijn pianospelen en motorrijden mijn passies. Ook pak ik als oud-journalist nog graag de pen op.

Marjan de Vries

Ik ben een allround duiker, ik duik graag het hele jaar door in het buitenland, maar ook in Nederland.
Ik gebruik sinds zaterdag Canon 400D. Nu ik een nieuwe camera heb, zou ik graag uitzoeken wat deze kan. Maar bovenal vind ik groothoek een uitdaging en zou ik graag leren hoe ik de omstandigheden het beste bij elkaar krijg.

Een veel belovend team als je het ons vraagt! Zet hem op!