De een vond het fantastisch, de ander keek me met grote ogen aan. “Op duikvakantie naar Curaçao? Durf je dat wel?” In mijn eerdere blog beschreef ik al de vliegreis en hoe dat ging. Maar hoe gaat het eraan toe op het zonovergoten eiland zelf?

Ik kan eigenlijk niets anders zeggen dan: HEERLIJK. Het ‘menselijk contact’ kun je eigenlijk reduceren tot nul. Wij verblijven in Waterside Appartments, een klein appartementencomplex direct aan zee. Ons appartement is van alle gemakken voorzien; badkamer, twee slaapkamers, woonkamer en een keuken. Ook hebben we een eigen terras. Ontbijten en avondeten doen we dus heerlijk aan onze eigen tafel, ’s avonds steken we de BBQ aan.

Onze focus ligt deze vakantie op kantduiken en juist dát maakt dat je met zo min mogelijk andere mensen in contact komt. Curaçao telt maar liefst 85 duikstekken, dus pas op voor keuzestress! Voor het duiken hoeven we eigenlijk niet eens weg, want we hebben een schitterend huisrif voor de deur liggen: Slangenbaai. Tientallen pijlinktvissen zwemmen hier rond, maar ook zijn er heel veel leuke macro-onderwerpen en schitterend koraal. Mocht je echt zo min mogelijk mensen willen tegenkomen, kun je altijd beslissen om enkel hier te blijven.

Pick-up duikvakantie

Van Waterside Appartments hebben we een grote pick-up truck gehuurd, waar we onze duikspullen zo achterin laden. Het appartement zelf heeft een eenvoudige ruimte waar je je duikspullen kunt drogen, spoelen, en tanks kunt gebruiken. In de duikgids Curaçao vind je overzichtelijk alle duiksites op een rij, compleet met beschrijving, hoe je erheen moet rijden en waar je het beste het water in kunt gaan. De duiksites staan ook duidelijk aangegeven langs de weg op bruine borden. Dus het kan niet missen! Wij hebben al op meerdere riffen gedoken en waren tot nu toe steeds de enige.

Anderen lezen ook:  Is duiken met haaien gevaarlijk?

Uiteten zonsondergang

Boodschappen kun je laten bezorgen, en ook restaurants bezorgen aan huis. Maar wij zijn al meerdere keren uiteten geweest en daar was alles heel goed geregeld. De bediening draagt in de meeste gevallen een mondkapje en de tafels staan ver uit elkaar – vaak nog verder dan de 2 meter die hier wordt gehanteerd. Zo hebben we bij Pirate Bay genoten van onze maaltijd op het strand, genietend van de zonsondergang en voetjes in het zand.

Duikcentra

We hebben al meerdere duikcentra bezocht en ook daar is het piekfijn in orde. Dettolsprays, de ‘corona handshake’ (een pluts handgel over je handen), een maximaal aantal mensen op de boot en steeds afstand houden. Ik vind dat ze hier op Curaçao onwijs goed omgaan met de regels.

Als we naar een nieuwe stek rijden, hebben we vaak de radio aan op standje luid met heerlijke oude klassiekers van radio Paradise. Als het nieuws komt, switchen we snel om naar een andere muziekzender. Wij zijn echt even helemaal weg van de corona-ellende en genieten volop van deze (werk)vakantie. Op een heerlijke, relaxte manier, zoals we gewend zijn van een duikvakantie. En dat is nu precies waar we zo aan toe zijn!

Tekst: Judith Rietveld
Foto’s: Daniel Versteeg

Boek jouw duikvakantie naar Curacao met Diving World
Check jouw complete duikvakantie met Diving World vanaf € 997 op https://bit.ly/357Krj7