‘Koop’ een haai en red de populatie in de Cortez Zee. Nakawe Project heeft jarenlang gewerkt aan het opbouwen van een relatie met de lokale vissers die afhankelijk zijn van de haaienvisserij.

Om ervoor te zorgen dat de populatie gezond blijft, heeft het Nakawe Project een actie opgezet waarbij de vissers de waarde van de haai betaald krijgen en deze weer vrijlaten. De bevrijding wordt op video gezet, zodat je kunt zien dat jouw/jullie haai wordt vrijgelaten en terug in de oceaan wordt gezet!

‘Game over Fishing’ is een project waar Nakawe Project al jaren aan werkt. Een documentaire die de keerzijde van de visserij in beeld probeert te brengen. Om de realisatie van het project te bekostigen, is nu een crowdfunding gelanceerd waar vele gave items te koop zijn, waaronder DUIKEN-abonnementen, eetbare rietjes, rash guards,een onderwaterfotografie workshop én de ‘Save a shark’ actie. De opbrengsten hiervan gaan volledig naar het project en zullen ervoor zorgen dat het overal te zien gaat zijn! Wil je ook een haai redden? Roep al je buddy’s bij elkaar en red een van deze prachtige dieren. Laat het ons vooral weten hoe jullie de haai genoemd hebben en deel de video op onze DUIKEN Facebook.

Steun #GameOverFishing: www.indiegogo.com/projects

Anderen lezen ook:  Een dag aan boord van een liveaboard