Het koraalrif bij de Mexicaanse toeristentrekpleister Cancún krijgt een eigen verzekeringspolis. Swiss Re gaat het koraal verzekeren. Daarmee hoopt de Zwitserse herverzekeraar dat het rif na een orkaan sneller kan worden hersteld en dat de toeristenindustrie meer doet om het koraal te beschermen. 

Alex Kaplan, vicepresident global partnerships van Swiss Re, noemt het product dat wordt ontwikkeld “game-changing”. Hij zegt dat tegen Bloomberg Businessweek. Bij de nieuwe koraalverzekering van de Zwitserse herverzekeraar worden de hoteleigenaren de polishouders. Hun hotels aan het strand worden beschermd door het rif, dat met een lengte van ruim 1100 kilometer het grootste is op het westelijk halfrond. Het vakantieoord wordt door klimaatverandering steeds vaker blootgesteld aan stevige stormen, sommige zelfs met orkaankracht.

Koraal gezond houden

Tot nu toe werd het rif voor de kust van schiereiland Yucatán beschermd door de Mexicaanse overheid. Swiss Re stelt dat de nieuwe verzekering hoteleigenaren snel kan uitbetalen na een harde storm. Met het geld dat ze krijgen kunnen ze niet alleen het strand opknappen maar ook de schade aan het rif laten herstellen. De koraalverzekering voorziet nog in een ander mechanisme. De toeristenindustrie zal zich meer inspannen om het koraal gezond te houden. Doen ze dat niet, dan dreigen hogere premies voor de verzekering.

Lees verder op amweb.nl

Anderen lezen ook:  Aantallen groene zeeschildpadden en karetschildpadden Bonaire stabiel