Onderwatersportverenigingen zetten zich in voor het KWF. Helaas kent iedereen wel iemand die in gevecht is met de ziekte of het gevecht heeft verloren. Onderzoek naar kanker is nog altijd nodig en onderzoek is ook erg kostbaar.

Tweede editie

Duikvereniging Gagnan uit Tiel en OSC uit Gorkum organiseren op 19 september de tweede editie van de KWF-duikmarathon. Deelnemers kunnen tegen betaling een duik in duikplas de Beldert maken of een snorkelexpeditie volgen. Daarnaast zijn er interessante lezingen.

In verband met het coronavirus leven we op dit moment in een bijzondere tijd. “Toch mogen we de kankerbestrijding niet vergeten”, aldus: onderwatersportvereniging TOV Gagnan in Tiel. In september wordt er gedoken voor het goede doel, en wel op een heel bijzondere manier.

Zaterdag 19 september

Op zaterdag 19 september vanaf 13:00 uur tot zondag 20 september 13:00 uur organiseert de vereniging, samen met Onderwater Sport Club Gorkum, voor de tweede keer de KWF Duikmarathon op het terrein van duikvereniging Gagnan in de Beldert.

Deelnemers betalen éénmalig 15 euro, het bedrag gaat direct naar het KWF. Op het terrein van Gagnan wordt, geheel corona-proef, gezorgd voor een goed georganiseerde dag. Iedereen mag meedoen. Via de website van de vereniging, www.tovgagnan.nl, kunnen deelnemers zich inschrijven op een tijdsblok. Op deze manier wordt de gehele 24 uur, ook de nacht, volgemaakt.

Naast duiken is het dit jaar ook mogelijk om een cursus of een snorkelexpeditie te volgen. Ook komen er professionals zoals een duikarts voor een bijzonder interessante lezing: Check je hart. Ook voor niet duikers een interessant weekend!

Anderen lezen ook:  Ontsteking in schouder

Actiepagina

Duik je niet maar ken je iemand die meedoet of wil je gewoon een kleine bijdrage leveren? Dat kan! Bezoek dan de actiepagina op de site van het KWF en druk op de groene knop om een sponsor bedrag over te maken.