Eind 2017 werd het Dutch Caribbean Species Register gelanceerd. 

Voor het eerst wordt een compleet overzicht gepresenteerd van de soortenrijkdom van het gebied met de eilanden Aruba, Bonaire, Curacao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten. Op dit ogenblik gaat het om ruim 7500 soorten maar de verwachting is dat de soortendatabase de komende jaren zal groeien, o.a. door het beschikbaar komen van de onderzoeksresultaten van recente Naturalis-expedities naar Sint Eustatius.

De vangst van Panulirus argus, ook bekend als de Caribbean Spiny Lobster, is een belangrijke inkomstenbron voor lokale vissers in het Caribisch gebied. Dat geldt zowel voor de commerciële visvangst als voor de vangst voor eigen gebruik.

De database bevat informatie over de status van voorkomen van soorten per eiland (inheems of exoot?), (lokale) namen, foto’s en literatuurverwijzingen. Het fotoarchief bevat nu meer dan 2000 foto’s van bijna 10% van de soorten.

Mensen die willen bijdragen aan het project door het aanbieden van fotomateriaal dan wel het valideren van foto’s kunnen contact opnemen met Naturalis.

Website Dutch Caribbean Species Register

Anderen lezen ook:  Unieke beelden van pasgeboren bultrug