In de Oosterschelde in Zeeland is gisteren voor de kust van Wilhelminadorp een lederschildpad van 2,5 meter gespot. Agenten van de Landelijke Eenheid zagen het reptiel tijdens een training.

De agenten keken vreemd op tijdens een training op de Oosterschelde. Toen ze een vreemd voorwerp zagen drijven, gingen ze wat dichter varen om te kijken wat het was. Pas toen ze goed keken, zagen ze dat het een enorme schildpad was.

Volgens Jaap van der Hiele van het Reddingsteam Zeedieren gaat het om een volwassen schildpad. Dat zegt hij aan Omroep Zeeland. De lederschildpad komt het meeste voor in de Atlantische Oceaan, maar ze wordt ook in de Noordzee gezien. Ze leeft vooral in open zee en laat zich weinig zien in kustzones. Een eerder zeldzame verschijning dus.

De agenten plaatsten deze beelden op Facebook:

Schilpad op de Oosterschelde, lekker zwemmend. Tijdens een training op de Oosterschelde zagen wij een vreemd voorwerp drijven. De schipper besloot om de politieboot toch even bij te draaien. Tot zijn grote verbazing zag de schipper een grote schildpad zwemmen. Dit betreft waarschijnlijk een Lederschildpad, een beest welke gewoonlijk in warmere oorden voorkomt. Specialisten van ondermeer diergaarde Blijdorp zijn onderweg voor onderzoek. Samen met specialisten en instanties wordt gekeken hoe het beest het beste kan worden geholpen. #politie #waterpolitie #politieboot #le247

Geplaatst door Landelijke Eenheid Zuidwest op Dinsdag 22 september 2020

Bron: VRT nws

Foto: (Foto: Rijkswaterstaat. Met dank aan Wilco Jacobusse, NPO)

Anderen lezen ook:  Podcast: Onderkleding en de perfecte flitsbelichting