Met een oppervlakte van ongeveer 57.000 km² is het Nederlandse deel van de Noordzee het grootste ecosysteem van ons land. Er leven haaien, roggen, walvissen en dolfijnen en nog veel meer bijzondere dieren.

 

Eikapsels haaien en roggen ontleden met expert

Een aantal van deze soorten roggen en haaien zwemt ook voor de kust van de Maasvlakte en daarvan worden op het strand regelmatig de lege eieren, oftewel de eikapsels, gevonden. 

Dorien Schröder is marien bioloog en werkt voor Dutch Shark Society, partner van WNF. Dorien is gespecialiseerd in haaien, dolfijnen, walvissen en zeehonden. Ze zal op 19 november aanwezig zijn bij het evenement ‘Zeeleven in Zicht’ in Futureland. Tijdens haar presentatie zal ze live een aantal bevruchte haaien eikapsels ontleden die onlangs op het Maasvlaktestrand zijn gevonden. 

Zelf haaien- en roggeneieren vinden

Verder zijn er folders, zoekkaarten en volop eikapsels van haaien- en roggen, zodat je ze volgende keren op het strand zelf eenvoudig weet te herkennen.

Ook andere organisaties, zoals SOS Dolfijn, zijn aanwezig met hun experts. Wil je meer weten over de bijzondere dieren in onze Noordzee? Kom dan op 19 November naar ‘Zeeleven in Zicht.’

Klik hier voor meer informatie