Hij had een droom. Een droom over een eigen duikcentrum. En niet zomaar een duikcentrum, nee, het grootste PADI-opleidingscentrum van Nederland. Hugo Groeneweg wist zijn droom waar te maken met PADI 5* IDC Center Luckydivers.

Je had een droom, en die wist je te verwezenlijken.

Toen ik de mogelijkheid kreeg om dit duikcentrum in 2005 van de vorige eigenaren over te nemen, werd mijn droom werkelijkheid. Met een team van instructeurs, cursisten en andere enthousiastelingen bouwden wij dit duikcentrum uit tot wat het nu. En deze locatie? Die hield ik aan vanwege de ligging. Lekker centraal in Rotterdam met voldoende ruimte om (kosteloos) te parkeren. Vanaf hier ben je zo weer op de snelweg op naar een volgende duik.

Welke faciliteiten hebben jullie allemaal?

Als grootste PADI-opleidingscentrum mag je van ons natuurlijk veel verwachten. Naast alle PADI-opleidingen kun je bij ons voor veel meer terecht. In onze winkel verkopen wij alles wat je nodig hebt voor het duiken. Van masker tot ademautomaat, van trimvest tot kompas en alles daartussen. Voor elk budget wat wils. Daarnaast verzorgen wij het onderhoud van het materiaal en kun je bij ons al het materiaal huren. Ook organiseren wij jaarlijkse diverse duiktrips. En zij wij altijd bereikbaar voor advies en een gezellig duikpraatje.

Lucky Divers

Alle mogelijke PADI-opleidingen kan je bij jullie volgen?

Als PADI 5* IDC Center bieden wij alle mogelijke duikopleidingen aan. Dus van introductieduik tot aan stafinstructeur. De meest populaire opleidingen bij ons zijn de Open Water Diver en de Nitrox Speciality. Dus veel enthousiaste beginnelingen ontvangen wij voor de Open Water Diver.

Anderen lezen ook:  “Onze wens is in vervulling gegaan: een mega-duikwinkel in Nederland”

En wij zien dat als zij eenmaal enthousiast zijn, ze heel snel hun Nitrox Speciality bij ons volgen. Ons advies aan iedereen die wil leren duiken: Leer duiken in Nederland. Want hier leer je duiken met moeilijkere duikomstandigheden, zoals verminderd zicht en getijden stroming. Kun je hier duiken, dan kun je overal ter wereld duiken!

Geef je zelf les?

Zelf geen ik geen les. Een enthousiast team van maar liefst 30 instructeurs en divemasters staan klaar om iedereen de fijne kneepjes van het duiken te leren. Na elke opleidingsdag, of dit nu theorie of praktijk is, hoor ik enorm enthousiaste verhalen van cursisten. Van heerlijk ontspannen tot wat een uitdaging en alles ertussen.

Waar maken jullie de trainingsduiken?

Voor onze zwembadduiken gaan wij met onze cursisten naar het Alexanderhof in Rotterdam en Zwembad Groenoord in Schiedam.

Gelegen in hartje Rotterdam hebben wij natuurlijk geen ‘huisrif’ voor de deur. Wel jammer, maar wij gaan met onze cursisten vaak naar de Zevenhuizerplas, dat is hier vlakbij. Vooral de verscheidenheid van het onderwaterleven is enorm en je ziet vaak grote snoeken. Het is ook een ideale plek om goed te leren duiken.

Wat maakt jullie uniek?

Behalve dat wij natuurlijk het grootste PADI-opleidingscentrum zijn? Het draait bij ons om de passie voor duiken én deze passie overbrengen op iedereen die interesse heeft. Ontspanning, gezelligheid en samen duiken staat bij ons voorop.

Wij zijn er echt voor jong en oud, ervaren of onervaren. En onze groepen houden wij klein. Zo is er altijd voldoende persoonlijke aandacht voor elke cursist. Naast de opleidingen doen wij meer.

Anderen lezen ook:  Schaduw moet zorgen voor meer mannelijke zeeschildpadden

Zo gaan onze instructeurs soms duiken met mensen met een verstandelijke beperking. Het zwembad in en ‘bellenblazen’. De grootste lol hebben dan niet alleen de ‘cursisten’, maar zeker onze instructeurs. Deze doelgroep is zo enthousiast dat hun begeleiders vaak spontaan ook het water ingaan.

En wat dacht je hiervan: op een braderie staan met een grote watertank. Leeg? Nee, natuurlijk niet. Vol met water, instructeur erin en laten zien wat onder water allemaal mogelijk is. Wist je dat een banaan onder water eten nog de meeste ‘aapjes’ aantrekt?

Hebben jullie nog leuke toekomstplannen?

Altijd! Wij staan niet stil. Dit jaar bestaan wij alweer 15 jaar. Best wel bijzonder en zeker even in de coronamaanden was het spannend. In 2019 mochten wij de 1000e Open Water Diver cursist een certificaat overhandigen. Wij zeggen: op naar de 2000ste en nog veel jaren duikplezier met het enthousiaste team!

Lucky Divers

Luckydivers Rotterdam

Opleidingen: PADI

Faciliteiten: duikwinkel, verhuur materiaal en onderhoud

Website: www.luckydivers.nl