Duikvaker 2018 staat alweer bijna voor de deur en wij hebben er ongelooflijk veel zin in! Kom langs op de stand 234 (Hal2) van DUIKEN, snuffel in onze DUIKEN shop en laat je inspireren tijdens interessante workshops en presentaties.

Eén van die interessante sprekers is Bootsy’s Babbels. Met zijn kijk op de onderwaterwereld verrast hij ons iedere keer. Hoog tijd om hem beter te leren kennen!

 

Jij fotografeert altijd net even anders dan anders. Waarom?

Ik lijk een andere en eigenzinnige kijk op foto’s te hebben,  voornamelijk door een andere compositie te kiezen. Dit hoor ik weleens van bekende fotografen.

Ik wil vooral geprikkeld en creatief blijven door steeds wat anders te proberen. Ik onderscheid mijzelf van andere fotografen door middel van verassende invalshoeken en ideeën. Ook houd ik van risico’s nemen. Daardoor lukken niet alle creatieve plannetjes maar heb ik het in ieder geval geprobeerd en weer wat geleerd.

 

Wat is de foto waar je het meest trots op bent?

Dit zijn er inmiddels best een paar, maar op één foto ben ik heel erg trots. Dat is de foto waarmee ik in 2015 de Olympus Pen/OMD Experience heb gewonnen. Deze foto heb ik gemaakt in de hangcultuur van Bruinisse. Ik heb hier ook een column aan gewijd waarin ik vertel hoe deze foto tot stand kwam.

Saillant detail is dat een jaar later een zeer beroemde Belgische fotograaf, die ik hoog inschat, met een bijna zelfde foto en compositie hoog eindigt op het ONK. Voor het gemak neem ik aan dat ik met mijn compositiekeuze een door mij zeer gewaardeerde onderwaterfotograaf heb kunnen inspireren?
 

Wat kunnen we verwachten van je presentatie?

De presentatie op Duikvaker heeft een laagdrempelige instap en is vooral bedoeld om de ‘fotograferende duiker’ te inspireren wat betere foto’s te kunnen maken. Ik zal veel nadruk leggen op de compositie en de compositieregels omdat dit het meest in het oog springt voor een goede foto. En elke duiker kan dit toepassen, ook zonder technische achtergrond.

Ook zal ik wat tips & tricks geven voor de Actioncam-filmer.

 

Voor wie is je presentatie interessant?

Voor de ‘fotograferende duiker’ die met wat extra inzet en inzicht, thuis wil komen van een tropische duikvakantie met fraaiere onderwaterfoto’s.

Voor duikers die zich in de toekomst wat meer willen specialiseren in onderwaterfotografie.

En natuurlijk ook voor de filmer die onderwater de actioncam gebruikt en met zijn filmpjes de aandacht wat langer wil vasthouden.
 

Presentatie Bootsy’s Babbels op Duikvaker: 3 februari, 12.00 -12.55 uur, HAL 2 – STAND 234