Manta Diving Madeira is het oudste duikcentrum op het bloemeneiland, waarvan Stefan Maier nu 23 jaar de eigenaar is. Manta is het enige Atlantische ISO 24803-gecertificeerde duikcentrum en heeft de Madeira Tourism Award in ontvangst mogen nemen.

«Ons huisrif is uniek en visrijk: het ligt midden in het mariene park»

Waarom ben je een duikcentrum op Madeira gestart?

Na al mijn ervaringen over de hele wereld besloot ik om naar Europa te gaan. Madeira is een veilig en fantastisch eiland met een mix van Atlantische en tropische vissoorten. En het mooiste is, dat ons duikcentrum een uniek en visrijk huisrif heeft.

Dit is het grootste huisrif in het natuurreservaat van Madeira met vier prachtige duikstekken van 5 tot 33 meter diep, met een steile wand, een tunnel, grotten en natuurlijk rijk aan mooie vissoorten. Het is ideaal om te snorkelen, te duiken en freediving. Vanaf het duikcentrum loop je 20 stappen naar het water en je bent er!

Manta Diving Madeira

Wat voor soorten duiken bied je aan?

Manta Diving Madeira biedt recreatieve duiken met perslucht en nitrox voor een brede doelgroep: van beginners tot instructeurs en freedivers. We organiseren kant- en bootduiken onder begeleiding en altijd in kleine groepen. De duikstek bij Cap Garajua met zijn grote scholen vissen en enorme handtamme tandbaarzen is de populairste site die we bezoeken. Deze plek ligt op slechts acht minuten varen.

Welke faciliteiten heeft het duikcentrum? Een receptie, trainingsruimte, compressorruimte, twee droogkamers, twee plekken om de apparatuur voor te bereiden, douches, toiletten, een restaurant, een zwembad en ligbedden. Qua accommodatie hebben we boven het duikcentrum de Galo Resort Hotels (www.galoresort.com) waar onze duikgasten verblijven.

Anderen lezen ook:  Zwitserland, Europa’s duikgeheim

Manta Diving Madeira

En toen was er corona…

We moesten het duikcentrum helaas sluiten van 17 maart tot 1 juli 2020 vanwege de lockdown. Momenteel zitten we in een milde lockdown. Dit houdt in dat onder andere restaurants, bars, winkels geopend zijn tot 18.00 uur. Uiteraard hebben wij zaken aangepast. Zo zijn er nu geen gedeelde wasbakken meer. Daarnaast spoelen we de apparatuur met stromend water, overal staat desinfectiemiddel en we zorgen voor desinfectie na gebruik van de apparatuur: alles volgens de richtlijnen.

Hoe zit het met duiken?

Duiken is gelukkig mogelijk! Zelf ga ik ook vaak duiken of freediven en dan zie ik nog steeds veel onderwaterleven. Dit komt omdat het natuurreservaat al dertig jaar lang beschermd wordt. Daar zie ik verder geen verandering in, dit is hetzelfde gebleven. Ik hoop dat mensen zich meer gaan richten op zichzelf of op de natuur. En ik hoop dat we Europa weer meer gaan waarderen, want het is een prachtige duikbestemming!

Website Manta Diving Madeira

www.mantadiving.com en www.freedivingmadeira.com

Reisinfo Madeira

Verplicht in december 2020: Pre-registratie op www.madeirasafe.com en – tenzij een negatief testresultaat van 72 uur of minder – gratis coronatest bij aankomst op de luchthaven met hotelquarantaine, totdat de resultaten per sms zijn ontvangen (zes tot elf uur). Actuele informatie: www.visitmadeira.pt

Manta Diving Madeira

Ook interessant voor jou:

De beledigde manta op de Malediven

Afvallen? Maakt duiken slank?