Russel Kelly en Dr. Rachel Pears weten heel veel te vertellen over de onderwaterwereld tijdens de Coral Explorers Week. Wij vroegen naar hun drie favoriete dieren, waarbij we gelijk hele leuke facts leerden. Vandaag gaat het over Manta’s in Raja Ampat. Dat belooft nog wat tijdens de Coral Explorers Week!

Manta’s: kieskeurige types

Raja Ampat is dé plek om manta’s te zien. Papua Explorers heeft de laatste drie jaar veel manta-researchers over de vloer gehad. Een van hen was Rob Perryman van Marine Megafauna Foundation, die veel heeft ontdekt over het sociale gedrag van manta’s.

Zijn onderzoek toont dat manta’s die tot een specifieke sociale groep horen, niet veel met elkaar omgaan. Ze blijken ook erg kieskeurig te zijn in vrienden kiezen en vrouwtjes hebben sterkere banden met elkaar dan mannetjes. Het onderzoek van Rob komt ook terug in de presentaties tijdens Coral Explorers Week.

manta's

Raja Ampat is dé plek om manta’s te zien.

Coral Explorers

Coral Explorers Raja Ampat heeft als thuisbasis Papua Explorers Eco Dive Resort. Het bestaat uit 15 waterbungalows in Papuaanse bouwstijl. Geniet van het gezang van de tropische vogels en de kabbelende zee. In het restaurant krijg je heerlijke maaltijden voorgeschoteld, met een 360 view op de zee.

Datum: 24 tot 31 mei 2020.

Coral Explorers Komodo verkent met de liveaboard Coralia de wateren van Komodo. Acht luxe hutten, ruime dekken, heerlijk eten en uiteraard veel duiken: dat is waar deze liveaboard voor staat!

Data: 3–10 mei en 12–19 mei 2020.

Alle opbrengtsen van Coral Explorers gaan volledig naar het Papua Explorers Foundation. Wil je meer weten, stuur dan een e-mail naar Selen: raja@papuaexplorers.com of check papuaexplorers.com en coralia-liveaboard.com

Papua Explorers

Coral Explorers Raja Ampat heeft als thuisbasis Papua Explorers Eco Dive Resort.

Bekijk ook: Coral Explorers Week bij Papua Explorers

Anderen lezen ook:  Toolenburgerplas, heerlijk zoet water