Een epische vooruitgang in de ademautomaten technologie: dat is de Mares Epic 82X.

Een gebalanceerde membraan 1e trap met scharnierende kop en pre-georiënteerde HP-poorten, uitgevoerd met de AST-technologie. En een revolutionaire 2e trap die de werkingsprincipes combineert van pneumatisch gebalanceerd, instelbaar ademcomfort, Twin-Power regeling en de exclusieve VAD bypass van Mares. En ook nog eens geschikt voor duiken in koud water!

Kenmerken van de Mares Epic 82X

Ongekende mechanische betrouwbaarheid en hoge thermische geleiding maken de metalen tweede trappen extreem lang belastbaar en ideaal voor gebruik in koud water. De hoge thermische geleiding van metaal beperkt ook het droge gevoel in de mond tijdens de duik.

De lucht die via de middendrukslang (uiteraard flexibel, met de duurzame polyether TPU kern) wordt toegevoerd, passeert de regelklep van de tweede trap en wordt via de bypass-buis (Mares-patent) direct naar het mondstuk geleid.

In de opening naar het mondstuk creëert de lucht een wervelende beweging. In het centrum van deze werveling is sprake van een lagere druk, waardoor het membraan van de tweede trap omlaag wordt gehouden en de ademautomaat des te sneller reageert.

Het absolute voordeel van het VAD-systeem zit hem in de precisie waarmee dit gebeurt. VAD zorgt dat het inademen niet meer moeite kost dan nodig.

Een ander voordeel van het VAD-systeem heeft te maken met de bypass-buis, waardoor de meeste lucht wordt toegevoerd. Als u in koud water duikt, voorkomt het systeem dat zich ijskristallen vormen (wat mogelijk is vanwege de uitzetting van vochtige lucht bij koude temperaturen), en blijven de onderdelen van de tweede trap naar behoren werken.

Anderen lezen ook:  Archeologen ontdekken 7000 jaar oude indianenbegraafplaats op de bodem van de oceaan

mares epic

Eerste trap

Natuurlijk DFC systeem op alle LP poorten

Pre-georienteerde poorten

INT-DIN connectie

Scharnierende kop

AST – Droog systeem eerste trap

4 lage drukpoorten

2 hoge drukpoorten

Tweede trap

Twin power systeem

Instelbaar ademcomfort

Pneumatisch gebalanceerde tweede trap

Hoge luchtdoorstroming

Superflex slang

Brede, pivoterende purge knop

Geschikt voor koud water

Gewicht 1186gr (INT), 1009gr. (DIN)

Prijs: € 599. Meer info: www.mares.com

Bekijk ook: Gebruik een duikvlag!