De Vinkeveense Plassen mag wel de populairste duikplek van Nederland genoemd worden. Met zijn duikcentrum Scuba-Academie direct aan het water en twee boten voor de deur, heeft Cees den Toom alles in huis voor jouw duikopleiding of een heerlijke dag bootduiken met keuze uit maar liefst 30 duikstekken. Ver weg van de drukke massa!

Waarom een eigen duikcentrum in Nederland?

Nederland is een waterland. Vaak associëren we duiksport met prachtige tropische locaties in het buitenland. Nederland heeft echter zoveel te bieden! Dit was één van de redenen voor mij om een duikcentrum te starten in Nederland. De Nederlandse onderwaterwereld onder de aandacht brengen van (toekomstige) duikers. Verder wilde ik altijd al onder de aandacht brengen dat we zuinig moeten zijn op ons kwetsbare ecosysteem te beginnen bij de bron. Water.

De keus voor Vinkeveen was logisch.

Hier liggen mijn roots. Ik ben hier opgegroeid en duik hier al sinds mijn 16e jaar. Inmiddels dus 45 jaar. Ik heb hier duizenden duiken gemaakt en toch heeft de plas nog steeds verrassingen.Vinkeveen staat garant voor glashelder water, veel wrakken, veel leven en prachtige veenwanden.

Omdat de plas uit veel meer bestaat dan de voor veel duikers bekende duikstek (zandeiland 4) wilde ik mij onderscheiden. Ik heb twee boten varen die de duikers naar de allermooiste duikstekken brengen die Vinkeveen rijk is. Dit zijn ruim 30 verschillende locaties.

Welke faciliteiten biedt Scuba-Academie?

We hebben twee leslokalen, een deels overdek terras en buitenbar aan het water. Wij verzorgen lunches en BBQ’s voor duikgroepen. Service aan duikmateriaal van bijna alle merken. Winkel gespecialiseerd in technisch duiken en de veeleisende recreatieve duiker.

Anderen lezen ook:  Een nieuwe roze rivierdolfijn soort ontdekt in de Amazone

Bootduiken op de Vinkeveense plassen met 2 boten. Ook leuk voor de niet-duikende familieleden: een tocht met de Nordic Sub onderzeeboot.

 Jullie bieden ook technische duikopleidingen aan?

Wij bieden zowel TDI- als GUE-opleidingen aan. Van Intro to Tec of Fundamentals t/m instructeur opleidingen. Alle niveaus dus. Vijf TDI-trainers van wie twee instructor trainer en vier GUE-trainers van wie eentje instructor trainer. Vinkeveen is uitermate geschikt voor technische duikopleidingen vanwege het heldere en diepe (50 meter) Vinkeveense water.

De bootduiken zijn heel uniek.

Dat klopt, en iedere duiker met brevet kan mee. Omdat de plas uit veel meer bestaat dan de voor veel duikers bekende duikstek Zandeiland 4, wilde ik mij onderscheiden. Ik heb twee boten varen die de duikers naar de allermooiste duikstekken brengen die Vinkeveen rijk is.

Dit zijn ruim 30 verschillende locaties. We hebben de snoekbaarzentuin, de snoekentuin, en karpers, brasem en paling in de putten van de Zuidplas.

Daarnaast zijn er ook prachtige historische wrakken en overweldigende en gevarieerde vegetatie. Scholen met duizenden baarsjes en voorns, metershoge veenwanden en imposante veenblokken. Zand en kleilagen verwijzend naar ijstijden… Er is zoveel te ontdekken!

Wat was jouw mooiste bootduik in Vinkeveen?

Mijn mooiste duik was tijdens een training met openwater duikers. Terwijl de duikers voor mij bezig waren met hun vaardigheden te oefenen verschenen achter hen wel meer dan 20 nieuwsgierige Karpers die onwaarschijnlijk dichtbij kwamen. Een beeld om nooit meer te vergeten.

Scuba-Academie

Wat maakt jullie uniek?

Ten eerste onze locatie. Je bent bij ons helemaal weg uit de dagelijkse sleur. Een paradijs onder de rook van Amsterdam. Ons eigen terras aan het water met een relaxte sfeer wordt versterkt door een geweldig team van meer dan 10 medewerkers.

Anderen lezen ook:  Duiken in Mexico: cenote Dos Ojos

Wij verzorgen je bootduikdag in alle opzichten. Van cilinders vullen tot en met de bootduik, lunch, BBQ en gezellig vertoeven op ons terras.

Hebben jullie nog leuke toekomstplannen?

We zijn altijd bezig met nieuwe ideeën. Zoals bijvoorbeeld onze Young Divers weken. Tijdens die weken bieden we enkel plaats aan de duikende jeugd tijdens schoolvakanties. Inmiddels doen we niet alleen maar de beginopleiding met de jeugd, maar ook vervolgopleidingen, projecten, schoonmaakacties en leren we ze onder water filmen. Superleuk!

Scuba-Academie

Scuba-Academie Vinkeveen

Opleidingen: PADI/TDI/GUE

Faciliteiten: onderhoud, duikwinkel, toiletten & douches, verhuur (tech)duikmateriaal, vulstation perslucht/nitrox/zuurstof/trimix, vullingen tot 300 bar.

www.scuba-academie.nl