Toen Bigs Eggert naar de Filipijnen op vakantie ging, had ze waarschijnlijk nooit gedacht dat ze op de terugweg in het vliegtuig direct haar duikwinkel in Sydney zou verkopen… Nu runt ze samen met Federico het schitterende resort Amun Ini Beach Resort op Bohol.

Amun Ini, een prachtig resort op de Filipijnen… Hoe kom je daar zo terecht?

In 2007 ging ik op reis naar de Filipijnen. Ik bezocht er twee locaties: Puerto Galera en Dumaguete en werd direct verliefd. Net zoals op de cultuur en de mensen. Toen ik een baan aangeboden kreeg door het laatste hotel waar we verbleven, besloot ik gelijk om mijn eigen duikwinkel in Sydney te verkopen; dit deed ik terwijl ik in het vliegtuig zat.

Vier weken later vloog ik terug om op de Filipijnen te blijven. Vervolgens heb ik mijn tijd tot 2010 als resortmanager doorgebracht op het eiland Negros. Daarna opende ik samen met de eigenaar van Amun Ini Beach Resort in Anda op het eiland Bohol, mijn eigen duikbedrijf. We zijn echt helemaal opnieuw begonnen omdat het resort nieuw was. Ik opende tegelijkertijd een duikcentrum.

Ik zette een leuk team op met locals die veel onderwaterkennis hadden.  Federico Carmona (de eigenaar van Amun Ini) is een echte milieuactivist en zorgt er altijd voor dat onze natuur op de eerste plaats komt in het leven.

Amun Ini Beach Resort

Wat voor soort faciliteiten hebben jullie?

Ons resort heeft 4-sterren en beschikt over 16 kamers. De naam ervan is “Amun Ini” en in de lokale taal betekent dit zoveel als “Ons Huis”. We verwelkomen elke gast echt met een speciale welkomstceremonie om hen de echte magie te geven van thuis weg te zijn. We hebben ook een kleine spa, evenals stand-up paddleboards (SUP’s) , kajaks en we verzorgen lokale rondleidingen over het hele eiland.

Anderen lezen ook:  Duikvakantie bij Extra Divers in Marsa Alam: regelmatig kans op groot spul op het huisrif

En dan natuurlijk het belangrijkste… Hoe zit het met duiken?

Al onze duiken zijn bootduiken. We hebben een privébaai met wit zand van ongeveer 300 meter en van daaruit vertrekken we met de speedboot. We bieden 5 duiken per dag aan en de meeste duikplekken liggen op minder dan 15 minuten varen.

Amun Ini Beach Resort

We hebben een koraalkwekerij op ons huisrif, dat zich in een beschermd zeegebied bevindt. Dit werd 4 jaar geleden gezamenlijk met de lokale overheid geplaatst. Onze 5 mariene biologen hebben met onze gasten tot nu toe meer dan 60.000 koralen geplant. Elke gast kan gratis deelnemen aan de koraalplantactiviteiten. Samen maken we het verschil.

Jullie hebben behoorlijk veel duikstekken in de buurt.

Er zijn 38 duikplekken en de meeste ervan liggen op minder dan 10 minuten varen met de boot. We bieden 2 ochtendduiken en 2 middagduiken aan plus een “Mandarijnvissenduik” om 17.00 uur en een nachtduik om 18.00 uur. Duikgroepen bestaan uit maximaal 4 duikers op één duikgids.

Amun Ini Beach Resort

Amun Ini Beach Resort

Wat maakt jullie uniek in vergelijking met andere duikcentra in het gebied?

Wij zijn een zeer persoonlijk duikcentrum met 9 divemasters en instructeurs waaronder 5 marien biologen. Onze groepen houden we zo klein mogelijk en er zijn meestal 2 tot max. 4 duikers per gids! Al onze gidsen vormen een leuk team met hebben meestal meer dan 10.000 duiken op hun naam. De duikgidsen blijven meestal gedurende de hele vakantie bij dezelfde duiker.

Welke duik vergeet je nooit meer?

Duiken op onze koraalkwekerij en omringd zijn door twee walvishaaien die meer dan 10 minuten bij ons bleven en ons als het ware bedankten voor onze bijdrage aan de magische oceaan.

Anderen lezen ook:  Plastic... is... overal!

Amun Ini Beach Resort

Amun Ini Beach Resort

Mijn partner duikt niet. Kan hij/zij zich goed vermaken?

We hebben een speciaal snorkelprogramma voor niet-duikers waarbij we snorkelaars dezelfde aandacht geven als de duikers, dus inclusief gids en maximaal 4 personen in een groep. We hebben een spa, een privé-baai met wit zand van 300 meter waar je eerlijk kunt zwemmen, paddleboarden en kajakken.

Op Bohol vind je watervallen, rijstvelden, grotten, de Chocolate Hills, primaten, zip-line en tal van avontuurlijke activiteiten. Een niet-duiker zal zich bij ons beslist niet vervelen. Ons extra grote zwembad is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van het verbluffende uitzicht op het eiland Camiguin.

Amun Ini Beach Resort

Amun Ini Beach Resort

Jullie accommodaties zien er helemaal niet verkeerd uit…

We hebben 16 kamers die een prachtig uitzicht over de oceaan hebben. Zij bieden plaats aan twee, die of 4 personen. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en uitgerust met een zithoek, tv met kabelkanalen, een minibar en voldoende schrijfruimte.

De extra grote eigen badkamer heeft een douche. De decoratie en het meubilair van het hele resort zijn lokaal geproduceerd en tonen de Filipijnse kunst en schoonheid. We hebben een bekend ‘kanami cuisine’-restaurant dat een verhaal is over het persoonlijke culinaire erfgoed en de ervaringen van onze familie.

Amun Ini Beach Resort

Amun Ini Beach Resort

Ons chef-kok duo, Boe en Joshua, hebben onze familierecepten overgenomen, gebruikgemaakt van lokaal geteelde ingrediënten en klassieke culinaire technieken gebruikt om een ​​menu te creëren dat erg wordt gewaardeerd door onze gasten.

De tuin van Amun Ini lijkt op een verzorgde jungle om de natuur in zijn meest natuurlijke stadium te behouden. Het resort is daarom omgeven door bloemen, vlinders en een overvloed aan vogels om van te genieten.

Anderen lezen ook:  Duik naar de restanten van een vliegtuig met Goby Divers

Meer informatie over dit resort vind op www.divingworld.com