In april dit jaar werd Kim Delsink verkozen tot Miss Scuba Netherlands 2018. Ze had wel eens gehoord over een missverkiezing; al die meiden op een podium met glitterjurken en het wereldse cliché, het antwoord op de belangrijkste vraag ‘World peace’. Toch werd ze nieuwsgierig toen ze de oproep voorbij zag komen dat er gezocht werd naar de opvolgster van Miss Scuba Netherlands 2016. Want het was stiekem altijd een meisjesdroom van haar geweest om modellenwerk te doen.

Tekst: Kim Delsink

National Director Nanny Verwey-Nielen was al anderhalf jaar op zoek naar een opvolgster. Ik stuurde een berichtje op Facebook met de vraag wat de aanmeldeisen waren en voor ik het wist hing ik twee uur aan de telefoon met deze gepassioneerde en inspirerende vrouw. Ik kreeg deze kans in mijn schoot geworpen. Compleet overdonderd maar super enthousiast besloot ik er toch ‘even een nachtje’ over te slapen.

Gepassioneerde duikers

Een avontuur, verder weg dan ik ooit van huis geweest ben. Samenwerken met gepassioneerde duikers van over de hele wereld. Duiken in één van de parels van onze oceanen. Wie wil dat nou niet?! Mijn lieve vriend, mijn familie en mijn beste vriendinnetje snapten mij en zeiden allemaal dat ik gek zou zijn als ik dit niet zou doen. Dus de volgende dag liet ik aan Nanny weten dat ik met haar in zee zou gaan. Deze kans kon ik niet voorbij laten gaan!

Nanny Verwey-Nielen heeft mij geholpen met de voorbereidingen. Ze heeft me laten zien wat het inhoudt om een Miss te zijn. Van de clichés is niets waar – okay, ze lopen in glitterjurken, maar dat is alleen met speciale gelegenheden – al deze dames zijn hoogopgeleid, slim, sterk en zelfverzekerd. Ze vervullen een voorbeeld functie voor alle jonge meisjes en proberen ze te inspireren. Ze steunen goede doelen en zetten zich in voor anderen. Door middel van educatie en promotie proberen ze de wereld een stukje beter te maken. En misschien wel het allerbelangrijkste is jezelf zijn, want als je jezelf bent, ben je op je mooist.

Anderen lezen ook:  Manta’s in Raja Ampat: kieskeurige types

Om Miss Scuba Netherlands te promoten heb ik een aantal fotoshoots gedaan en nam ik mijn sjerp mee naar speciale gelegenheden. Ik doe mijn best om al zo veel mogelijk te delen op de Facebook pagina van Miss Scuba Netherlands en mijn Instagram @kimirismarcella. Maar zodra ik in Maleisië ben, komen pas écht de mooie foto’s online!

Miss Scuba

Miss Scuba International is in Nederland nog niet zo bekend als in andere landen. In andere landen bijvoorbeeld wordt er een Miss Verkiezing gehouden waaruit Miss Scuba van dat land wordt verkozen. Ik voel het een beetje als mijn taak om Miss Scuba International te promoten in Nederland, om het bekender te maken.

Miss Scuba International werd voor het eerst gehouden in 2011. Ze vieren niet alleen de innerlijke schoonheid en moed van vrouwen, maar promoten ook wereldwijd het behouden en beschermen van de oceanen. De oprichter dhr. Robert Lo hoopt dat hij, door het delen van de schoonheid en wonderen van de onderwaterwereld, kan laten zien hoe kwetsbaar de oceanen zijn. Dat we allemaal onze verantwoordelijkheid moeten en dat de oceanen onze bescherming nodig hebben. Ook promoot Miss Scuba International dat je moet duiken op een veilige en verantwoordelijke manier in samenwerking met wereldwijde, professionele trainingsorganisaties in de hoop dat duikers van over de hele wereld de culturele diversiteit leren waarderen.

Fotoshoots

De verkiezing duurt tot en met 18 november. Samen met de andere Missen en de organisatie zullen we verschillende activiteiten ondernemen. Voorbeelden daarvan zijn plastic verzamelen, samenwerken met een schildpadden opvang, workshops van WWF bijwonen en veel duiken. Dit wordt gecombineerd met fotoshoots en sociaal culturele activiteiten. En waar we natuurlijk naar toe werken is de finale show op 17 november. Deze kan live via internet gevolgd worden!

Anderen lezen ook:  Offensief tegen oogst bloedkoraal aan de Costa Brava

Ik moet zeggen dat ik het steeds spannender vind worden. In mijn eentje ga ik naar Maleisië om Nederland te vertegenwoordigen en een (voor mij) nieuw stukje van de wereld te ontdekken. De voorbereidingen zijn bijna klaar. Het is tijd om de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten. Nog even… Nog eventjes en dan is het zo ver. Op 1 november vertrekt mijn vliegtuig vanaf Schiphol Airport naar Tawau, Maleisië.

Website: Miss Scuba International 2018

Bekijk ook: Duiken in Lanzarote