Eind 2021 verkochten Ruud Groenestein en zijn vriendin Ellen Esser hun in de duikwereld bekende schip “De Tertius”.  Ze kochten een nieuwe boot en dit werd een superluxe motorjacht de MS Bull.  Afgelopen zondag mocht onze kersverse redacteur Patrick Kranenbroek namens Duiken een dagje mee varen. Alvast een kort voorproefje van zijn trip, in het septembernummer van DUIKEN lees je zijn hele verhaal!

 

Na een goede kop koffie vertrekt de MS Bull vanuit Bruinisse de Oosterschelde op.

Het schip heeft een lengte van 19,3 meter en een breedte van 5,8 meter en is van alle gemakken voorzien. Je kunt er overnachten, heerlijk eten, het heeft een gezellige “woonkamer” en ook aan het spoelen van je duikspullen en het vullen van de duikflessen is uiteraard gedacht.

Wat een pracht schip is de MS Bull

Na het inschepen om 8.30 uur maken we kennis met Ruud en Ellen en natuurlijk met de overige duikers aan boord. Het belooft een mooie en zonnige dag te worden. Na een goede kop koffie vertrekt de MS Bull vanuit Bruinisse de Oosterschelde op. We zetten koers naar Flauwers-Heerenkeet voor de eerste duik. Er is op de MS Bull plaats voor 12 duikers, echter vandaag zijn er 9 duikers aan boord. Na de eerste duik is er tijd om heerlijk te relaxen met elkaar en Ellen heeft voor iedereen heerlijke uitsmijters gebakken.

Ellen bakt heerlijke uitsmijters voor alle duikers

Bij de tweede duik worden we gedropt bij de Val, net voor de Zeelandbrug. We maken daar een driftduik onder de Zeelandbrug door, om aan het einde van de duik achter de Zeelandbrug weer aan boord te klimmen.

De tweede duik maken we bij de Zeelandbrug

Naast het duiken is de MS Bull ook beschikbaar voor rondvaarten over de Oosterschelde en de Grevelingen, voor zeehondentochten, luxe vaarvakanties, sportvisserij en zelfs voor bruiloften. Hoe de dag verlopen is en wat er allemaal te zien was tijdens de duiken lees je in een uitgebreide reportage in het septembernummer van DUIKEN!

Anderen lezen ook:  Op weg naar Dahab