Als je van een moderne, ruime boot houdt die van alle gemakken voorzien is, dan bij je bij de MY 4Ever Sea aan het juiste adres. Helemaal fijn: de hutten zijn geluiddicht! De liveaboard doet vele routes aan en bezoekt vaak afgelegen duiklocaties. Een interview met eigenaar Ahmed Tibo.

Wat maakt het gebied waar jullie liveaboard opereert zo bijzonder?

Het Rode Zeegebied herbergt honderden fascinerende snorkel- en duiklocaties. Het onderwatermenu is bijna eindeloos en biedt boeiende locaties met enorme koraalwanden, doolhoven en honderden vissoorten in elke denkbare regenboogkleur, vorm of grootte. Wij bezoeken tijdens onze duiksafari’s de afgelegen duiklocaties zoals de Fury Shoals en de Hamata Islands.

Welke routes varen jullie?

– Noordwrakken (Ras Mohamed)
– Noordwrakken (Ras Mohamed – Tiran Island)
– Noordwrakken (Ras Mohamed – Tiran Island – Dahab)
– Noordwrakken en Brothers Islands
– Brothers – Daedalus – Elphinstone
– Fury Shoals
– Sataya Dolphin Reef (snorkeltrip)
– 4Ever Sea Combo
– St. John’s
– St. John’s – Rocky Island – Zabargad
– South Mix (Daedalus – Rocky Island – Zabargad – St. John’s – Fury Shoals)
– Elphinstone – Rocky Island – Zabargad – St. John’s – Fury Shoals

Wat is jullie meest populaire route?

Onze meest populaire duikroute is de 4Ever Sea Combo, die bestaat uit 4 dagen in Sataya om met dolfijnen te zwemmen (snorkelen) en te duiken, 1 dag in Fury Shoals en 1 dag in de Hamata-eilanden.

Hoe ziet jullie liveaboard eruit?

Onze MY 4Ever Sea is in 2022 geheel gerenoveerd en we hebben een geheel nieuw beveiligingssysteem geïnstalleerd. Om stabiliteit van de boot te waarborgen, hebben we onze jacht uitgerust met twee stabiliserende vinnen. Het beneden- en middendek beschikken sinds de renovatie over 12 gemoderniseerde en ruime geluiddichte hutten met klimaatregeling, nieuwe en-suite faciliteiten en led-touchlampen. De MY 4Ever Sea heeft ook twee prachtige accommodaties met een panoramisch uitzicht van 180º op zee. Op het bovendek is een mooie cabana. Fotografen kunnen de tweede salon gebruiken als droge opslagruimte voor hun apparatuur. Het duikdek is 7 meter breed en beschikt over drie banken, aan beide kanten eentje en in het midden. Iedereen krijgt een vaste plek toegewezen. Je set bouw je op en kun je eenvoudig verwisselen na de duik, je overige duikmateriaal kan je kwijt in de box onder de bank.

Anderen lezen ook:  De Dry 45 van Scubapro: Bijdehand

En dat is nog niet alles…

We organiseren een Arabische avond met een diner en feest op de laatste avond. Vegetarische, glutenvrije, lactosevrije en veganistische maaltijden gedurende de week zijn uiteraard mogelijk. De wifi is gratis wanneer er signaal is. Indien de generatoren mochten stoppen, hebben we noodverlichting om de dichtstbijzijnde uitgang te vinden.

Wat zijn de twee meest bekende duikplekken die je jullie aandoen?

Elphinstone Reef is de plek om haaien tegen te komen, vooral de grote oceanic white tip en scholen hamerhaaien zie je daar. Ook tonijn, fuseliers, horsmakrelen, keizersvissen, zwarte snappers en barracuda’s zijn hier te vinden. Koraalliefhebbers zullen niet teleurgesteld worden op Elphinstone Reef. De indrukwekkende wanden zijn bekleed met zachte koralen van alle soorten en maten, zoals zwarte koralen, zweepkoraal en gorgonen.

Daedalus Reef, ook bekend als Abu Kizan, is een beschermd marien park. Het is geïsoleerd, afgelegen en gerespecteerd om zijn sterke stromingen. Daarom is duiken in Daedalus een uitdaging.
Maar wat een leven vind je hier! Prachtige koralen zoals hersen-, pilaar- en leafy koraal. Pelagische vissen komen graag naar deze plek, zoals barracuda’s, Oceanic white tips, rifhaaien, hamerhaaien en grijze rifhaaien. Ook heb je kans om manta’s te zien.

Wat maakt jullie liveaboard uniek?

De MY 4Ever Sea is volledig gerenoveerd in de zomer van 2022 volgens alle veiligheidsnormen van het Ministerie van Toerisme en CDWS. Het brandbeveiligingssysteem en alarm zijn volledig vernieuwd in 2024. Ook is de bemanning getraind in eerste hulp. We proberen ook altijd dat één van ons, de eigenaren, meegaat op een duiksafari. We vinden het erg leuk om in contact te zijn met onze gasten en de beste service te geven.

Anderen lezen ook:  Elite Diving Sharm El Sheik “Kleinschalig familiebedrijf met 21 jaar ervaring in de Rode Zee”

Checklist

  • Max. passagiers: 22
  • Nitrox: ja, € 70 per week
  • Huurmateriaal: ja
  • Wifi: Ja, gratis
  • Airco: ja
  • Duikboot: 2x zodiac met ladder
  • Features: geïsoleerde hutten

Kijk op de website van 4Ever Sea voor meer informatie!

Alles weten over liveaboards? Lees dan onze online digitale special geheel gewijd aan duiksafari’s!