Bij de Rode Zee denk je zeer waarschijnlijk enkel aan Egypte. Maar weet je dat er nog een ‘andere’ Rode Zee is? Waar de tijd stil lijkt te staan en onder het wateroppervlak nog vele onbekende duikstekken zijn? We hebben het hier over Soedan en de Soedanese Rode Zee, de ‘Wild Red Sea’!

Beste reisperiode Soedan

De beste reisperiode om naar Soedan te gaan is van januari tot mei, wanneer je de meeste kans hebt op grote pelagische zeedieren. De spectaculaire riffen met vele koralen liggen in open zee, ver weg van de kust, en is daarom een ideale thuisbasis voor veel mariene leven. Grote scholen vis, hamerhaaien, grijze haaien en misschien zelfs een tijgerhaai kom je tegen tijdens je duik. Maar laten we ook het wrak van het indrukwekkende Italiaanse schip S.S. Umbria niet vergeten.

Eén van de best bewaarde wrakken uit de Tweede Wereldoorlog waar je zelfs op kunt snorkelen! Op recreatieve diepte duik je tussen munitie en oorlogsvoorraden. Of wat dacht je van een duik op overblijfselen van het onderwaterlaboratorium van Jacques-Yves Cousteau uit 1963? En zo kunnen we nog wel even doorgaan…

soedan

Blue Force Fleet

«Dit is hoe de Rode Zee van Egypte er 30 jaar geleden uitzag»

Met meer dan 20 jaar ervaring in de Egyptische Rode Zee, breidde Blue Force Fleet uit met liveaboards in de Rode Zee van Soedan. Met de gloednieuwe Red Sea Blue Force 3 verken je de mooiste en meest ontoegankelijke riffen van de Soedanese wateren.

Waarom Soedan?

Duikers die in de Egyptische Rode Zee doken, hebben zich misschien weleens afgevraagd hoe het er 30 jaar geleden uitzag, voor alle toerisme. Dit is hoe de Rode Zee er van Soedan nu uitziet.

Anderen lezen ook:  Vinvissen nu officieel bedreigde diersoort

Kun je de faciliteiten aan boord omschrijven?

Het elegante en comfortabele schip is 42 meter lang. Er kunnen 26 duikers mee aan boord verdeeld over 12 hutten. Alle kamers hebben een eigen badkamer en airco.

Welke routes bieden jullie aan?

De Soedan Shark Expedities vinden plaats in twee gebieden. Ten eerste hebben we de Central & North Route, de ‘klassieke’ route. We duiken op spectaculaire riffen en het wereldberoemde wrak de S.S. Umbria. De mooiste duikstek die we aandoen is Angarosh, dat in het Arabisch The mother of the Sharks betekent. In de wateren rondom dit idyllische eiland vind je grijze rifhaaien, hamerhaaien en enorme scholen jacks. Bij de Extreme South Route bezoek je de ‘wilde’ kant van de Rode Zee, dat gelijk ook een stuk verder weg ligt: onbekende duikgebieden waar grote populaties haaien leven.

Soedan

Kijk voor meer info op: www.blueforcefleet.com