In het noorden van Thailand zijn duikers begonnen met de reddingspoging van de laatste vier voetballertjes en hun trainer, die sinds 23 juni vastzitten in de onder water gelopen grot Tham Luang. Zondag en gisteren werden al acht kinderen uit de grot gehaald. Zij stellen het naar omstandigheden goed.

13:40

Iedereen is gered

De laatste personen zijn uit de grot gered. De coach en alle 12 jongens zijn nu allemaal vrij en worden behandeld en onderzocht.

12:12
Elfde jongen bevrijd

Een elfde jongen is uit de grot bevrijd, meldt Reuters.

11:36

Tiende jongen gered

De reddingsmissie in het noorden van Thailand gaat ineens erg snel. Duikers hebben een tiende voetballertje uit de grot gehaald, stelt een journalist van Reuters ter plaatse vast. Het is nu nog wachten op de redding van nog twee andere kinderen en hun 25-jarige coach.

11:18

Negende jongen bevrijd

Reddingswerkers in Thailand hebben een negende persoon uit de grot gehaald, meldt een ooggetuige aan persbureau Reuters. De persoon is op een brancard uit de grot gehaald.

Vanochtend begonnen reddingswerkers aan hun derde missie om de overige vier jongens en hun coach te redden uit de grot in Noord-Thailand, waar ze al ruim twee weken vastzitten. De reddingswerkers willen de overgeblevenen vandaag allemaal naar buiten brengen.

08:21

Duiker: “Ongelooflijk moedige jongens”

De kinderen staan voor een uitdaging die geen enkele leeftijdsgenoot hen ooit heeft voorgedaan, zegt Ivan Karadzic, een van de duikers van het reddingsteam, aan de BBC. “Het is op geen enkele manier normaal voor een 11-jarige om te gaan grotduiken. Ze moeten duiken in extreme omstandigheden. De zichtbaarheid is nul, afgezien van de zaklampen die we zelf meebrengen. Het risico bestaat dat de jongens in paniek geraken of dat materiaal het begeeft. Het is ongelooflijk hoe moedig die jongens zijn. Het zijn bijzonder sterke kinderen”, aldus de Deense duiker.

Anderen lezen ook:  Quick fix voor de plastic soep?

Bron: HLN en NOS

Bekijk ook: Thaise duiker overleden in grot waar voetballertjes en coach vastzitten