JA! We kunnen weer naar Egypte! Onze tip deze maand: New Son Bijou Diving Center in Hurghada. Met een privégids duiken? Of in een kleine groep? Het kan hier allemaal! Wij spraken met de eigenaren Lidija en Ahmed.

Hoe voelt het om weer open te zijn?

Het is geweldig om weer te mogen duiken en te genieten van de schoonheid van de Rode Zee. We hebben veel terugkerende duikgasten zodat we de moeilijke COVID-19 tijd gelukkig hebben kunnen overleven.

Vertel eens over jullie duikcentrum?

Naast de liveaboards, nitrox, duiken en snorkelen geven we PADI- en SSI-opleidingen. Ook verhuren we appartementen. Deze bevinden zich boven het duikcentrum, eenvoudig, maar betaalbaar. Het strand is aan de overkant van de straat, restaurants en bars zijn op loopafstand. Onze boot ligt op tien minuten rijden met de auto.

Onze boot ligt op 10 minuten afstand van het duikcentrum 

Wat voor soort duiken bieden jullie aan?

We bieden het hele jaar door dagelijks bootduiken aan met onze eigen boot. Op de boot is een grote salon en er zijn twee zonnedekken. Water, koffie en thee zijn gratis verkrijgbaar en bij de lunch serveren wij frisdrank. Op verzoek organiseren we ook duiktrips naar Marsa Alam (kantduiken), wrakduiken naar de Thistlegorm, Abu Nuhas of Salem Express. De kleine groepen worden samengesteld op basis van niveau en ervaring, zodat iedereen met volle teugen van zijn duik geniet.

Wat is de meest populaire duikplek in de omgeving?

In Hurghada hebben we meer dan 40 duikplekken die geschikt zijn voor beginners en ervaren duikers. Voor ervaren duikers bieden we diepe en driftduiken aan. Elke duikstek biedt iets anders met veel zeeleven, kleurrijke koralen en vissen. Populaire duikplekken in Hurghada zijn onder  andere Careless Reef, Umm Gamar, Small Giftun, Fanadir, Turtle Bay en Shaab Iris.

Anderen lezen ook:  Plastic... is... overal!

Bijou Hurghada

Wat maakt jullie duikschool uniek?

Het is een familiebedrijf en we bieden persoonlijke service. We zijn er voor iedereen die geen massale vakantie-ervaring wil en een overvolle boot wil vermijden. Info: info@newsonbijou.com, +20 12 822 188 56 (Lidija), website: www.newsonbijou.com