Het was niet echt de vraag óf er een smartwatch en duikcomputer in 1 van Suunto zou komen, meer de vraag wannéér. En nu is die ‘wanneer’: vandaag lanceert het Finse merk de gloednieuwe Suunto Ocean. Mét duikfuncties die nog niet eerder beschikbaar waren.

De SuuntoOcean, geproduceerd in Finland met 100% hernieuwbare energie, is gemaakt voor een actief leven – in de diepte, in de hoogte én alles ertussenin.Dankzij de meerdere duikmodi, draadloze integratie van ademgassen en eenreeks alarmen voor duikers en freedivers, standaardmodi voor ruim 95 sporten, gps, barometer, offline kaarten en geavanceerde trainingsfuncties en ook nog eens hartslagmeting via de pols en een activity tracker voor dagelijks gebruik ben je met de nieuwe Suunto Ocean op alles voorbereid.

Voor recreatief en technisch gebruik

95 sportmodi

Buiten de duiken is de Suunto Ocean een betrouwbaar instrument voor alle dagelijkse activiteiten, sporten en extremere exploraties. Met ruim 95 sportmodi, van hardlopen en fietsen tot zwemmen en yoga, is het een sporthorloge voor iedereen met een actief leven.

Anderen lezen ook:  Adem diep in voor Blue Planet II

De Suunto Ocean houdt stappen, calorieën, hartslag, slaap (inclusief slaapfases) en herstel bij en analyseert je dagelijkse activiteiten. Door de premium outdoorfuncties, zoals gedetailleerde offlinekaarten die wereldwijd gratis zijn, een ‘top of the bill’ GNSS-systeem voor precieze locatiebepaling en een barometer voor nauwkeurige hoogtebepaling en alarm bij slecht weer, is de Suunto Ocean ook de eerste keuze voor alle activiteiten aan land.

 

Volle batterij: 60 uur

De oplaadbare batterij van de Suunto Ocean schittert door zijn gebruiksduur: een volle batterij is goed voor tot wel 60 uur duiken en tot 50 uur gps-tracking. In de horlogemodus gaat de batterij tot wel 26 dagen mee voordat deze aan opladen toe is. En als het zo ver is, is de batterij snel weer vol.

Routetracking tijdens de duik

Suunto bepaalt met de Suunto Ocean een nieuwe norm – een baanbrekende ontwikkeling is dat gebruikers na afloop van de duik de route die zij onder water hebben gezwommen, in het logboek van de Suunto App kunnen terugzien. Ook kunnen het instap- en het uitstappunt in het logboek gemarkeerd worden. Deze onderwater-trackingfunctie zal aanvankelijk als bètaversie worden gelanceerd en wordt in de komende tijd verder ontwikkeld. Maar gebruikers kunnen nu al profiteren van deze uitermate innovatieve en gebruiksvriendelijke functie.

Je actieve leven in één app

Alle logbestanden – duiken, sport en het gewone leven – worden in een en dezelfde app opgeslagen. In de speciale Trainingzone in de Suunto App kunnen gebruikers hun trainingen bijhouden, hun voortgang en herstel bewaken en hun slaapanalyse inzien. De AI-gestuurde Suunto Coaches kunnen de gebruikers meer inzicht in hun persoonlijke trainingen geven. Via partnerapps als Strava, Training Peaks en Komoot blijven gebruikers in contact met hun community, waar zij zich kunnen meten met anderen en ideeën voor nieuwe inspirerende avonturen opdoen.

Anderen lezen ook:  Bergingsbedrijf Ardent: voor buitengewone problemen

Specificaties Suunto Ocean:

 • Helder en 1,43 inch groot AMOLED display met gebruiksvriendelijke knoppen
 • Modi voor duiken met één of meerdere ademgassen-lucht en nitrox
 • Flesdruk op de Suunto Ocean met Suunto Tank POD
 • Meting duikdiepte tot 7 bar onder het wateroppervlak. Barometrische druksensor voor nauwkeurige hoogtemeting en waarschuwingen voor slecht weer (alleen boven water)
 • Gratis offline outdoorkaarten op horloge–ongekend nauwkeurig
 • Weersvoorspelling zodat je voorbereid bent
 • Premium materialen: saffierglasen roestvrij staal
 • Activity tracker: stappen, hartslag, slaapincl. slaapfases, calorieën, stress en meer
 • Keuze uit 95+ sportmodi en de mogelijkheid om zelf modi aan te maken
 • Draadloze software-updates
 • Gemaakt en ontwikkeld in Finland met 100% hernieuwbare energie

In DUIKEN editie 07 lees je alles over dit nieuwste pareltje van Suunto!