Ocean Encounters is het Premier PADI & SSI Dive Center van Curaçao met locaties bij LionsDive Beach Resort en Sunscape Resort, Spa & Casino. Het familiebedrijf bestaat sinds 2003 en is gespecialiseerd in bootduiken.

Jullie zijn gespecialiseerd in bootduiken?

De meest handige en comfortabele manier om de mooiste duikstekken van Curaçao te ontdekken, is per boot.

Wij bieden dagelijks gegarandeerd bootduiken aan vanuit het Mambo Beach gebied. Door de jaren heen zijn we bekend geworden door ons professionele, behulpzame, en fun-loving duikteam, waarbij de veiligheid hoog in het vaandel staat. Veel van onze crewleden werken al meer dan zes jaar voor ons, dat is erg zeldzaam in de duikwereld.

Wat voor soort duiken bieden jullie aan?

Wij zijn dé One Stop Dive Shop voor duiken, snorkelen en zeilen. We bieden 1 of 2 tankduiken aan vanaf de boot, dagtrips inclusief lunch, begeleide kantduiken, nachtduiken vanaf de boot, introduiken en verzorgen alle PADI- en SSI-trainingen. Hoeveel duiken we per dag maken, hangt af van hoeveel duiken de gasten willen maken!

Ocean Encounters

Wat is jullie populairste duikspot?

We gaan wekelijks naar Superior Producer, Oostpunt, Klein Curaçao, Mushroom Forest en de beroemde Tugboat. De laatste tijd is ook Double Reef op onze wekelijkse planning gekomen gezien de schildpaddenpopulatie die daar verblijft.

Vertel eens over Mushroom Forest en Blue Room?

Bij Mushroom Forest vind je schitterende koraalkolonies in de vorm van paddenstoelen. Blue Room is een van de grootste attracties van het eiland. Deze dagtrip is inclusief lunch en een duik op de beroemde Porto Marie.

Ocean Encounters

Wekelijks gaan jullie ook op jacht…

Tijdens de Lionfish Scuba Dive Experience trainen we duikers om lionfish te vangen met een Hawaiian sling. Deze invasieve soort is een grote bedreiging voor onze riffen. Na de vangst demonstreren we hoe je de vis schoonmaakt en eten we de meest verse sashimi!

Anderen lezen ook:  Snorkelen met krokodillen in Cuba met Avalon

Jullie maken je hard voor Coral Restoration?

Ocean Encounters begon als eerste op het eiland met het herstellen van koraal en dat doen we nog steeds. We zijn de grootste sponsor van het Coral Restoration Foundation waarvan het doel is om de ondiepe riffen van Curaçao te herstellen.

Wil je een handje helpen? Maak dan een nursery dive of volg onze PADI specialty.

Ocean Encounters

Hoe gaan jullie om met de corona-maatregelen?

We hebben veel nieuwe procedures ingevoerd om onze gasten te beschermen. Bij het inchecken moet iedereen eerst zijn handen desinfecteren. In de shop is een eenrichtingsverkeer-route.

Via de tablets meld je je aan, die iedere keer na gebruik ook weer grondig ontsmet worden. Gehuurd materiaal wordt na elk gebruik gedesinfecteerd en nogmaals gereinigd met muntfrisse alcoholspray.

Op de boot is twee meter afstand verplicht en krijgt iedereen zijn eigen spoelbak onder zijn zitplek. Voorafgaand aan de briefing van de boot, lopen onze medewerkers rond voor de ‘ochtenddoop’ door alle duikers te voorzien van handgel.

De ruimte op de boot is beperkt tot de helft van de normale capaciteit om voldoende ruimte voor iedereen te garanderen.

Ocean Encounters

Waarom zijn bootduiken gemakkelijker dan kantduiken?

De beste duiken van Curaçao zijn zo slechts ‘one giant stride away’. Onze boten liggen direct voor de deur van het duikcentrum.

Opslag van je materiaal, spoeltanks en douches zijn slechts een paar stappen verwijderd van onze grote, comfortabele duikboten. Vanuit onze eigen haven vertrekken we naar duikplekken die niet allemaal vanaf de kant bereikbaar zijn.

Zodra je aankomt, hoef je alleen maar een paar stappen te zetten en spring je zo de Caribische Zee in! Lang aan de oppervlakte zwemmen is niet nodig, omdat ons Fringing Reef System net onder de boot ligt. In het onwaarschijnlijke geval dat er stroming optreedt, is dat geweldig, want je kunt gemakkelijk langs het rif laten zweven met de stroming, wetende dat de boot je gemakkelijk kan ophalen.

Anderen lezen ook:  DUIKEN MAART 2018

Eenmaal terug aan boord, kun je onze zoetwaterdouches gebruiken om de paar druppels zout van je lichaam te spoelen. Je hebt dus geen last van zand tussen je spullen!

Ocean Encounters

Wat maakt jullie uniek?

Wat ons bijzonder maakt is ons duikteam. Iedereen op de Cariben kan je in het water gooien en een vis aanwijzen, maar onze crew zorgt dat je de ultimate dive experience krijgt – je hebt immers hard gewerkt om op duikvakantie te gaan! Dan verdien je ook het beste.

www.oceanencounters.com

Lees ook de gratis DUIKEN Curaçao Special!