Ocean Encounters is het Premier PADI & SSI Dive Center van Curaçao met locaties bij LionsDive Beach Resort en Sunscape Resort, Spa & Casino. Het familiebedrijf bestaat sinds 2003 en is gespecialiseerd in bootduiken.

«Je verdient het beste, ons team zorgt dan ook voor de ultimate dive experience!»

Jullie zijn gespecialiseerd in bootduiken?

De meest handige en comfortabele manier om de mooiste duikstekken van Curaçao te ontdekken is per boot. Wij bieden dagelijks gegarandeerd bootduiken aan vanuit het Mambo Beach gebied. Door de jaren heen zijn we bekend geworden door ons professionele, behulpzame, en fun-loving duikteam waarbij de veiligheid hoog in het vaandel staat. Veel van onze crewleden werken al meer dan zes jaar voor ons, dat is erg zeldzaam in de duikwereld.

Ocean Encounters

Wat voor soort duiken bieden jullie aan?

Wij zijn dé One Stop Dive Shop voor duiken, snorkelen en zeilen. We bieden 1 of 2 tankduiken aan vanaf de boot, dagtrips inclusief lunch, begeleide kantduiken, nachtduiken vanaf de boot, introduiken en verzorgen alle PADI- en SSI-trainingen. Hoeveel duiken we per dag doen, hangt af van hoeveel duiken de gasten willen maken!

Ocean Encounters

LionsDive en Sunscape zijn de accommodaties die jullie aanbieden?

Klopt! LionsDive ligt tussen het Sea Aquarium en Mambo Beach in, onze locatie is direct aan het water. We hebben ook een dive center op het terrein van Sunscape, een all-inclusive resort. Deze ligt naast Mambo Beach. Liever een andere accommodatie? We werken samen met vele hotels en zorgen voor gratis transfer naar de duikschool – van Blue Bay Resort tot Santa Barbara inclusief Jan Thiel.

Anderen lezen ook:  De succesvolle koraal kweektuin van Bonaire

Ocean Encounters

Wat is jullie populairste duikspot?

We gaan wekelijks naar de Superior Producer, Oostpunt, Klein Curaçao, Mushroom Forest en de beroemde Tugboat. De laatste tijd is ook Double Reef op onze wekelijkse planning gekomen, gezien de schildpaddenpopulatie die daar verblijft.

Vertel eens over Mushroom Forest en Blue Room?

Bij Mushroom Forest vind je schitterende koraalkolonies in de vorm van paddenstoelen. Blue Room is een van de grootste attracties van het eiland. Deze dagtrip is inclusief lunch en een duik op de beroemde Porto Marie.

Ocean Encounters

Wekelijks gaan jullie ook op jacht…

Tijdens de Lionfish Scuba Dive Experience trainen we duikers om lionfish te vangen met een Hawaiian sling. Deze invasieve soort is een grote bedreiging voor onze riffen. Na de vangst demonstreren we hoe je de vis schoonmaakt en eten we de meest verse sashimi!

Jullie maken je hard voor Coral Restoration?

Ocean Encounters begon als eerste op het eiland met het herstellen van koraal en dat doen we nog steeds. We zijn de grootste sponsor van het Coral Restoration Foundation waarvan het doel is om de ondiepe riffen van Curaçao te herstellen. Wil je een handje helpen? Maak dan een nursery dive of volg onze PADI specialty.

Ocean Encounters

Wat maakt Ocean Encounters uniek?

Wat ons bijzonder maakt is ons duikteam. Iedereen op de Cariben kan je in het water gooien en een vis aanwijzen, maar onze crew zorgt dat je de ultimate dive experience krijgt – je hebt immers hard gewerkt om op duikvakantie te gaan! Dan verdien je ook het beste.

Anderen lezen ook:  Walvishaaien: Mysterieuze iconen

Website Ocean Encounters: www.oceanencounters.com

Bekijk ook: Oogstrelend, Oostpunt van Curaçao